Renault Megane: Trillen stuur bij 120 km/h

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik ben vandaag om nieuwe velgen gegaan bij een bedrijf. Ze zijn uitgebalanceerd en gemonteerd. Overigens een bedrijf gespecialiseerd in velgen.
Ik had eerst 16 inch lichtmetalen velgen bandenmaat 195.
Nu heb ik 17 inch lichtmetalen velgen bandenmaat 205.
Ik voel bij 120 km/h vaak een trilling in mijn stuur, maar niet altijd, soms stopt het ineens. Aangezien dit bedrijf 2,5 uur rijden is wil ik eerst kijken of hier een oplossing voor is waarbij ik niet persé terug hoef te rijden.
Verder hoor ik een soort van windgeluid rechtsvoor bij mijn auto als ik op de snelweg rijd, zacht bij lage snelheden, harder bij hogere snelheden. Maar hiervan weet ik niet zeker of het al was en of het er iets mee te maken heeft, maar ik zet het erbij mocht iemand het herkennen.
Graag zou ik hiervoor een oplossing vinden, of weten waaraan het ligt.

Alvast bedankt,
groeten

Folkie

Geplaatst door Folkie , lid sinds 14 jaar geleden

1 Reactie

jan T PRO, 13 jaar geleden

je zal ze moeten laten balanseren want dat zal de oorzaak waarschijnlijk zijn.
het zo kunnen dat de banden zich nu gezet hebben en nu dus iets onbalans in gekomen is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.