Renault scenic: turbo

vraag :hoe kun je controleren of een turbo inwendig olie lekt zodat de olie rechtstreeks in de uitlaat komt en daar verbrandt
auto rookt veel en verbruikt veel maar loopt overigens al een zonnetje dit is in plotseling begonnen

sarabande99

Geplaatst door sarabande99 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Waar hebben we het over? Wat voor motor? Welk verbruik is omhoog gegaan; olie of brandstof? Wat voor kleur rook?

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

turbo diesel olieverbruik 1 l 800 km

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je niet meer info geeft, kan ik alleen zeggen dat er bij de dTi (dus niet; dT en DCi) de olieafscheider van de carterventilatie wel eens stuk gaat.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat vraag ik niet
ik vraag :hoe kun je vastellen of een turbo in wendig lekt aan de uitlaatzijde?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Henk,
Als er zoveel olieverbruik is en dat zou door de turbo komen dan moet je dat toch kunnen zien aan de turbo die dan erg vet van binnen is.

Hans

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je een algemene vraag steld; dan moet je er het autotype niet bij zetten.

Als een turbo aan de uitlaatzijde olie lekt; dan is dat meestal zo erg dat de olie uit de uitlaat stroomt en dan praten we niet over een olieverbruik van 1 op 800 km.
Als de turbo olie lekt dan is de axiale speling van de as vaak ook te groot; de fabrikant geeft hier een waarde voor (vaak minder dan 0,1 mm).

dupl-u-1259-5dd1471d1d2fb+twingo (0) PRO, 19 jaar geleden

Henkie N heeft gelijk.Als de turbo erg lekt dan wordt de carterinhoud binnen de korste keren naar de uitlaat gepompt.En als de inlaat zijde lekt dan slaat de motor geheid op hol.Het is van belang dat je wel even het motor type vermeldt.B.V. F9Q-???.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.