Renault Scenic: "twijfelend"starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik heb een Scenic uit 2004 die vanaf het moment dat ik deze kocht (2e hands) heel vaak "twijfelend" start. Het lijkt wel of dat de auto moet "nadenken". Het komt voornamelijk voor bij koude start, een enkele keer bij warme start. Auto start ook nooit voor de 1e keer (zeer sporadisch wel), dien altijd minimaal 2x te starten.
Herkent iemand dit?

gr, Wim

wmpi

Geplaatst door wmpi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Hoe bedoel je met nadenken , duurt het even voordat de startmotor gaat draaien , of draaidt deze maar duurt het dan even voordat de motor aanslaat ?
Als de motor wel draaidt maar niet aanslaat , verdenk ik de bdp sensor.

wmpi (0), 10 jaar geleden

Hallo Ferrie, tja het is een beetje "moeilijk" te omschrijven. Het is een wisselend beeld. Soms druk je de startknop in, dan wil de startmotor rondgaan, dan stopt een "tel", gaat dan door met rondgooien en dan start meestal de auto. Soms lijkt het net of de startmotor aan het "hoesten" is, dan zijn het een paar kleine schokjes en dan in één keer gooit ie rond. En heel sporadisch start de auto in één keer. Nogmaals, Kan het niet zo goed uitleggen.

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Begrijp wel een beetje wat je bedoel , hij gaat gewoon niet meteen volluit aan het werk.
Meet de startspanning eens op de dikke draad van de startmotor of daar ernstige spanningsval is.
Tevens massa punten controleren .
Hoe is de staat/leefdtijd van de accu ?

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Sluiting in het anker van de startmotor geeft hetzelfde verschijnsel: Afhankelijk van de stand van het anker tijdens het starten ontwikkelt hij volle of gedeeltelijke kracht. Dat uit zich als aarzelend, haperend of zelfs niet starten.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Ik zou als eerste naar de accu kijken.
Levert deze nog wel genoeg capaciteit om de boel rond te krijgen.
Als dat het niet is,dan zou ik naar de startmotor gaan kijken.

wmpi (0), 10 jaar geleden

Ben even niet meer online geweest, en zie dat er een paar mensen gereageerd hebben. Mijn dank hiervoor. Ben nog niet in de gelegenheid geweest om één en ander te laten doormeten. Zal dit z.s.m. laten doen (of is dit iets wat jezelf kan)
Verder heb ik niet het idee dat het de accu is, deze is nog geen 2 jaar oud. Dit "twijfelend" starten is al sinds ik de auto kocht(nu 6 jaar geleden), althans niet ver daarna.
De 1e 3/4 jaar dat ik de auto had kan ik niet zeggen dat dit probleem speelde.
Maar goed, zodra ik meer weet, meldt ik mij.

Noppesnada (0), 10 jaar geleden

Interessant.

Ik heb eigenlijk bijna hetzelfde probleem met mijn Scenic uit 1999. Als ik start lijkt het wel of de accu leeg is en hij hem net even rond kan gooien, soms draait de startmotor wel rond maar slaat hij niet aan. Als ik dan stop met starten en het na een paar seconden weer probeer slaat hij wel aan.

Een tijd geleden was de accu (spontaan) leeg. Ik heb een multimeter op de accu gehad en hij wordt bijgeladen.

Ben benieuwd wat bij jou het probleem geweest is

John

wmpi (0), 10 jaar geleden

Wil ff doorgeven dat ik mijn Scenic verkocht heb vandaag. Heb dit probleem niet meer verder onderzocht of laten zoeken. Ik dank in ieder geval al diegene die feedback gegeven hebben.

wmpi (0), 8 jaar geleden

renault niet meer in mijn bezit, bedankt nogmaals voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.