Renault Twingo: Twingo 2006 Airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16v

Het gaat om een vrij nieuwe auto.
Uit het vooronder klonk plotseling een ratelende dreun, waarop er een afspraak met de garage (Renault Amsterdam) gemaakt werd. De auto is 14 dagen daar geweest en de conclusie was een lekke leiding van de airco. Maar deze zou niet leverbaar zijn in verband met problemen met deze leidingen bij de leverancier. De airco koelt overigens nog prima, alleen klinkt er een ratelende dreun wanneer deze aanstaat, staat de airco niet aan klinkt er evengoed een rare ondertoon.
Enfin, het probleem begon eind mei, en de auto is vanaf begin Juni in de garage geweest.
Nu heeft men eindelijk (beweren ze) de problematische slang (leiding) in huis, reparatie kan echter pas eind Augustus;-(( Ook heeft de auto last van kraken bij het inveren, voor en achter kraakt het behoorlijk maar niet constant, de ene dag meer dan de andere en soms slaat het "brik" ook wel eens een dag over met kraken. Volgens de dealer (Renault Amsterdam) is dat kraken normaal en hoort dat zo.
De vorige Twingo deed dat echter niet.

Wij zijn niet echt tevreden over de prestaties van Renault Amsterdam en vragen ons dus af of er in de omgeving van Amsterdam betere dealers zijn. Dus mensen met goede ervaringen , alstublieft.
Ook vragen we ons af (bij bezoeken aan de garage valt ons op dat er steeds delefde mensen met dezelfde problemen zijn) of een Renault nog wel een goede keuze is en wat Renault Nederland hiervan vind. En wat de ervaringen zijn bij het klagen bij de importeur over slechte of halfbakken oplossingen.

Ik weet immers dat Airco problemen zeer goed en afdoende maar ook snel bij Autotemp opgelost kunnen worden, die doen er zeker geen 2 maanden over en leidingen die maken ze gewoon zelf.
Hoe zit dat met Renault Nederland en Renault Amsterdam ? Schepen ze liever klanten af of weten/kunnen ze niet beter ??

pkessen

Geplaatst door pkessen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willem1 (0) PRO, 16 jaar geleden

doen alle nieuwe twingo de aircocompressor loop nu eenmaal ruw en er is ook wijnig isolatie bij een twingo dus dan krijg je dit soort dingen

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

met het vervangen van de leiding is het probleem voor 90% opgelost, een beetje geluid hoor je altijd. kraken is absoluut niet normaal, er is een oplossing voor, bekend bij de dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.