Renault Espace: Uitlaatbuis demper afgebroken

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,
Afgelopen week is de uitlaatbuis bij de achterste demper afgebroken. Zeer vreemd. Ook het kleine stukje pijp dat uit de achterste demper komt is ook afgebroken. Het lijkt roest, maar dat vind ik bij een wagen van iets meer dan 3 jaar oud met 75000 km toch wel zeer snel.
Er zijn nog geen aftermarket stukken op de markt, dus ben ik aangewezen op Renault. Die vragen 485! Euro voor de achterste demper, zonder werkuren. Bij mijn reguliere garage kost het 411 Euro inclusief montage mét een origineel Renault onderdeel. Zijn dat nu dieven bij Renault?

Enfin, ik vroeg me enkel af of dat wel normaal is dat de achterste demper gewoon afbreekt. Ik zie dat de demper zelf ook enkel aan de linker kant is bevestigd aan het chassis. (is dat ook normaal)
Zie foto/
grtn,
Eric

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ofstone (0), 4 jaar geleden

Kwam hier het fluitende geluid van je turbo niet vandaan, in je andere berichten?
Voordat het afbreekt zal het al een tijd gesist hebben.
Uitlaat ziet er trouwens niet echt doorgeroest uit, eerder afgebroken door mechanische (over) belasting. Het zwakste punt is dan net naast de las.
Dit zou je met deze kilometerstand en leeftijd niet verwachten.
Als er nog geen aftermarket spul verkrijgbaar is, dan zal het waarschijnlijk ook niet iets zijn dat wat heel vaak voorkomt.

OKP (0), 4 jaar geleden

Nee, het fluitend geluid vd turbo komt effectief van de onder de motorkap,niet van de laatste demper van achteren. Ik vind het alleen heel raar dat die buis vd demper is afgebroken. Zou de oorzaak ook wel eens willen weten. Zoals je zelf al zegt, ziet er niet echt doorgeroest uit.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Peter van der Laar heeft er twee met nog geen 20km gereden. Te vinden op de Onderdelenlijn.
Ferry

OKP (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de tip Ferry, maar ik had al een nieuwe besteld afgelopen maandag. Ik zal het in het oog houden voor een volgende keer.

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Waarom niet gewoon het oude pijpje erop terug gelast? De demper ziet er verder nog goed uit ....

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Wat mij verbaasd is ,dat je op maandag al een nieuwe hebt besteld en vandaag het z.g. probleem hier plaatst.
Ferry

OKP (0), 4 jaar geleden

te vroeg besteld.. ben wat impulsief soms. Was enkel benieuwd of ik een uitzondering was of niet. Enfin, het is wel opgelost door een nieuwe te laten plaatsen. ws by the way aan beide kanten afgebroken, zowel voor als achter de demper. Iets geraakt onderweg wellicht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.