Renault Twingo: uitvallen kilometeraanduiding + stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1998

Sedert enige tijd merk ik dat de km-aanduiding uitvalt (de snelheidsmeter). Ik kan dan enkel vaststellen dat ik 0 km per uur doe ook al rij ik 70 km. Dit incident gebeurt slechts tijdens het rijden en niet als men pas is vertrokken .Terzelfdertijd valt ook de stuurbekrachtiging (servo) uit.
Het betreft hier een elektrische servo.(dus zonder oliereservoir).Dit incident doet zich willekeurig voor maar ik heb de indruk dat het progressief is. Als men opnieuw start dan is het incident afgelopen en doet het zich na een aantal km terug voor.Soms is het 100 km geen probleem en soms valt het systeem om de 2 km uit.
Kan iemand mij verder helpen of adviseren. Ik dank u in elk geval.

jasperino9

Geplaatst door jasperino9 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

km telleraandrijving in versnel bak vernieuwen (electronisch )is een los deel die er van bovenaf inzit

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Krijg een keurig mailtje van Jan mr Vandenabeele waarin hij verteld dat ksie de juiste diagnose heeft gegeven en dat het probleem as donderdag zal worden verholpen.Hiervoor wil hij hem bedanken.

Siem Bijman

jasperino9 (0), 19 jaar geleden

Het probleem werd opgelost door het vernieuwen van de plug die de gegevens doorstuurt naar display . Het feit dat ook de stuurbekrachtiging uitviel heeft eveneens te maken met het feit dat er geen gegevens meer werden doorgestuurd naar de computer die electronische progressieve stuurbekrachtiging aanstuurt.
De prijs die ik betaalde bedroeg 66,28 € waarvan 29,05 voor de nieuwe plug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.