Renault Twingo: Uitvallen van verl,snelheidsmeter,ruitenw,benzinem,en accu raakt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

beste renault profs,ik heb het volgende probleem onder het rijden valt de verlichting van snelheidsmeter uit ,de ruiten wissers blijven staan benzine meter flikkert ,auto blijft wel draaien en kan gewoon door rijden maar als hij wordt stop gezet is de accu bijna leeg. start ik hem met powerpack loopt hij gewoon weer werkt alles weer ook de dynamo laad 14.5 volt die overigens zeer recent vervangen is. vraagje komt het bij deze autos wel eens voor dat het kontaktblokje achter op het kontaktslot stuk gaat? ik heb denk ik alle massa gecontroleerd de voedingen ook. het is natuurlijk weer een probleem dat niet altijd aanwezig is want als de auto hier is ,is er niets aan de hand .wie kan mij hier mee op weg helpen .met vriendelijke groet djas.

djas

Geplaatst door djas (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lihanboutje (0) PRO, 12 jaar geleden

Hey Djas,

ik heb een soortgelijk probleem gehad met zo`n Twingo.
Bij mij was de kabelboom door het schutbord naar de motorruimte doorgeschuurd.
De moeite waard om even te checken.
En ik zou sowieso de accu eens uitwisselen met een andere.

groetjes Paul

marcel7031 (0) PRO, 12 jaar geleden

14,5V laadspanning is wel aan de hoge kant. Idd de accu stuk? Onder het rijden een normale boordspanning? Ook niet te hoog?
Dat de dynamo nieuw is wil niet zeggen dat deze niet gecontroleerd hoeft te worden.

djas (0) PRO, 12 jaar geleden

lihanboutje en marcel7031 bedankt voor julie meedenken en sorry voor de laate respons maar probleem is in middels opgelost ,het bleek inderdaad de dynamo te zijn daar ik bij toeval het zelf ondervond tijdens een pfoefrit ,auto aan de kant gezet toevallig multimeter meegenomen ,motor liep nog maar horten en stoten laad spanning verdwenen ferme tik op dynamo deed hem weer werken dus weer nieuwe dynamo gemonteerd en klaar, auto rijd alweer 3 of 4 weken zonder problemen.de eerder nieuwe dynamo stuurde mij een beetje uit de richting,maar goed het is dus opgelost ,iedereen bedankt groeten djas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.