Renault Nevada: Vacuumpomp

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik heb sinds een tijd last van slechter wordende remmen. 1x remmen gaat prima, tweede keer wat slechter, na de derde keer kort achter elkaar remmen heb ik een 'hard' rempedaal...
Ik heb de vacuum-tank bekeken, als ik na een half uur zonder draaiende motor de nippel eruit trek hoor ik een plop, waaruit ik concludeer dat de tank+terugslagklep in orde zijn.?.?
Ook de slang tussen vacuumpomp en tank lijkt me OK, ik heb erop gezogen en geblazen, maar ik kan geen lek vinden. Als ik de slang op de pomp laat zitten en de motor start voel ik aan het uiteinde van de slang maar een heeel klein beetje zuigkracht. Ik heb dit vergleken met de zuigkracht van een Renault Kangoo, maar dat is een wereld van verschil!.

Mijn Conclusie: Vacuumpomp stuk, maar er zit nu de derde pomp op, maar het resultaat blijft exact hetzelfde. Het zijn welliswaar allemaal slooppompen, maar het lijkt me stug dat die allemaal stuk zijn.

Ik heb enkel nog een vermoeden...: Misschien is er iets mis met de luchtafvoer van de pomp. Weet iemand waar deze lucht naartoe gaat, of zie ik iets ander over het hoofd?

Alvast bedankt voor de reacties,

Robert Rutten

rutten10601

Geplaatst door rutten10601 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 21? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is niet abnormaal bij dit type wagen. Is het misschien een diesel ??

rutten10601 (0), 18 jaar geleden

Wat bedoel je met niet abnormaal? Is dit een bekend probleem, of is het niet abnormaal dat de auto slecht remt?
De remmen zijn echt niet goed, file-rijden is een ware fitnis-oefening geworden. Het is inderdaad een diesel 2.1, met een vacuumpomp onder op het blok. De pomp wordt aangedreven met de distributieriem, dus de aandrijfriem kan niet slippen...

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Wordt de vacuumpomp inwendig goed gesmeerd door de motorolie

rutten10601 (0), 18 jaar geleden

Goeie vraag, d'r zit wel wat olie aan de binnenkant als ik 'm openmaak, maar of hij genoeg smeert weet ik niet. Kan ik dat chekken door de pomp te verwijderen en te starten, en dan te kijken hoeveel olie eruit komt?

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

precies

rutten10601 (0), 18 jaar geleden

D'r kwam wel olie uit, maar ik heb gisteren ook de distributie verwijderd, en de hulpas verwijderd (drijft de vacuumpomp + oliepomp aan). Deze hulpas zit ook op de distributie en deze as was helemaal wegevreten. Ook het gat in het blok is weggevreten, dus dit lijkt me einde verhaal voor dit motorblok. Ik kan nog niet helemaal verklaren waarom er ook geen vacuum is, de speling op de as in het blok was nog niet zo erg groot. Maar ik stop met zoeken, bedankt voor de tips, nu een ander blok of auto zoeken....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 21 of stel zelf een nieuwe vraag.