Renault Laguna: Van mineraal naar syntheet?

Bouwjaar: 1995

Ik rij een Laguna 1.8 RN (8V)van bouwjaar 1995. Kilometerstand is 178.000. Wat zijn de voor- en nadelen als ik zou overstappen op (vol)synthetische motorolie? Ik ben zelf nog niet overtuigd van het nut van synthetische olie voor mijn Laguna met de genoemde kilometerstand.

Groeten Frank.

Frank3154

Geplaatst door Frank3154 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Olielekkages en hoger olieverbruik als je een 0WX0 of een 5WX0 gaat gebruiken zeker bij deze kilometerstanden. Koude start zou beter moeten zijn. Maximaal zou ik een halfsyntheet nemen met 10W40, elf competition STI of zoiets.

Frank3154 (0), 18 jaar geleden

Dank voor de reacties!
De conditie van de motor is ogenschijnlijk wel in orde. Geen zichtbare olielekkages. En hoe staat het met het oplossen van bestaande inwendige vervuiling die los zou kunnen komen door de reinigende werking van een volsyntheet? Mijn gevoel zegt dat een halfsyntheet voldoende is voor deze laagvermogende motor, die zelden voluit hoeft te gaan.
Groeten Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.