Renault Laguna: Verbrande / lekkende klep????

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste Renault kenner,

Vorige week ging er een (geel motor) lampje branden, staat voor luchtverontreiniging. De motor ging trillen bij een laag toerental en had ook geen voldoende vermogen. Hiervoor een afspraak gemaakt bij een dealer. Deze heeft hem uitgelezen en gaf aan dat wellicht de lambdasensor defect was of misschien de injector. Na fysiek onderzoek bleek dit niet het geval. Naderhand heeft men een lektest uitgevoerd op de kleppen. De 4e klep lekt heel licht. Volgens de dealer dient de klep vervangen te worden (al hoewel hij er niet zeker van is). Auto heeft 240.000km gelopen. Kosten worden geschat op +/- 800 EUR.

Nu heb ik veel tips gekregen om een goede kleppenreiniger aan te schaffen en deze te gebruiken om de kleppen te reinigen. Het wil heel vaak voorkomen bij de Renault Laguna dat er verontreiniging (kool) op de kleppen komt waardoor de motor trilt en geen vermogen heeft. Zerker bij een auto die op LPG loopt.

Ik weet mij nu geen raad wat te doen. heeft iemand goede tips? Herkent iemand bovenstaand probleem en wat kan ik het beste doen?

Alvast bedankt voor de reactie.

Groetjes,

Dali

DVidovic

Geplaatst door DVidovic (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

240000 op gas dan zeg ik kop reviseren.het moet trouwens voor je dealer niet zo moeilijk zijn om te kijken hoeveel lucht er langs de klep lekt,en anders een andere dealer opzoeken die een betere diagnose kan stellen tijdens de lektest.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

zijn de bobine's goed ( geeft geen vonkoverslag aan) ?

DVidovic (0), 13 jaar geleden

Zojuist thuis gekomen. Ik stond vanochtend met de auto stil. ANWB langs geweest. Ik het hele verhaal verteld. Blijkt dat de 3e bobine defect is, deze vervangen ter plaatse 77 EUR. Tevens had hij de sensor nog gedemonteerd om deze te reinigen. Auto deed het prime, geen geel lampje meer. Echter onderweg naar de autodealer om een groot onderhoudsbeurt in te plannen, stopte de auto langs de rijksweg, had totaal geen spanning meer, autolampje branden zelfs niet meer op het moment dat ik de autokaart erin stak. Nu wordt hij maandag opnieuw geheel uitgelezen. ANWB heeft aangegeven dat het niet de klep is in ieder geval. Ik denk dat het met de accu te maken heeft, dynamo of toch misschien de sensor.

Latere info volgt.

Bedankt voor de reactie tot dusver.

Gr. Dali

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.