Renault Laguna: Versleten Nokkenas

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci 120pk (F9Q-750)

Mijn Laguna heeft een versleten nokkenas. Komt dit meer voor?

Nu met 396000km op de teller heb ik de kleppendeksel voor het eerst open gemaakt.
Dit omdat ik de indruk heb dat de motor met de tijd minder vermogen krijgt en omdat de geluiden van onder de kleppendeksel met de tijd luider worden...

Het stellen van de kleppen is geen onderdeel van het reguliere onderhoud maar gezien de km-stand en het rumoer vond ik het wel tijd worden om er eens naar de klepspeling te kijken.
Nu viel het resultaat van de klepspeling me alles mee! 1 inlaatklep een beetje strak (0,10-0,15 dit moet 0,15-0,25 zijn) en drie uitlaatkleppen een beetje ruim (0,45-0,50 dit moet 0,35-0,45 zijn). De rest binnen specificatie na zoveel kilometers.

Ik ben wel geschrokken van de slijtage aan de nokkenas, drie nokken (uitlaatklep) zijn behoorlijk afgeplat!!
Komt de zware slijtage doordat de kleppen stroef gaan?
Komt dit meer voor?? Of ben ik eerste met bijna 4ton op de kilometerteller?

Erik2804

Geplaatst door Erik2804 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

De oorzaak zal wel de hoge km stand zijn. je bent in ieder geval wel een van de weinigen die een laguna heeft die het 400.000km volhoud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.