Renault Espace: verbruik 2.2. dci

Bouwjaar: 2000

Hallo Wie kan mij iets vertellen over het normale verbruik van een 2.2. dci ( in een grand espace.)
Ik denk nl dat de mijne niet zo zuinig is als hij zou moeten zijn

80km 5,4 en 5,7 L/100km
120 8,0 L/100km
Gemiddeld bij mij 8,5 L/100

Ik rij gewoon niet snel dus.

En waar zou dat evtueel aan kunnen liggen.

Alvast bedankt

Geplaatst door

etienne2954 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

niet abnormaal dit verbruik .gebruik je veel de airco ??

ksie 0
badge

19 jaar

Hallo,

ik rijdt zelf in een Espace 2.2dci van 2001. Ik gebruik de airco regelmatig. Zat eerst op een verbruik van 1:11.7 (hetzelfde als etienne), maar sinds ik afgelopen winter naar Oostenrijk ben geweest (lange afstandsrit) is het verbruik behoorloijk afgenomen. Ik zit nu op 1:13.5 tot 1:13:7 gemiddeld verbruik. En dan rijden we voornamelijk 80km wegen met veel optrekken/afremmen. Volgens de dealer zou de lange rit de gunstige veroorzaker zijn van dit verbruik, maar zal naar verloop van tijd weer gaan toenemen omdat de besturingscomputer zelflerend zou zijn. Zo regelmatig lange afstand rijden dan maar..... Ik wil nog wel even de volgende tip geven: rijdt niet TE rustig met deze auto. Dat heeft bij mij geresulteerd in een compleet dichtgeslibt inlaat systeem (EGR klep en inlaatspruitstuk) kost je handen vol geld. Lees mijn topic er maar op na: http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

sjoko 0

19 jaar

Ok dacht dat ze wat mider zouden verbruiken.. airco heb ik nooit aan..en de handrem is er ook af :-)

etienne2954 0

19 jaar

Bedankt henk !

Ik heb soms inderdaad het idee dat na een langer rit met wat meer doortrekken (beetje rook) de zaak weer zuiver is en dat hij een dag daarna veel beter trekt vooral onderin.
Maar soms lijkt het wel of de turbo even niet mee doet en als ik dan een bocht door ga in zijn 3 ( ruime bocht) dan komt ie maar langzaam opgang althans langzamer dan ik gewend ben.
Ik ben vrij handig en zou graag eens de inhoud (aanslag)van het inlaatspruitstuk willen bekijken samen met de EGR klep.
Tips hiervoor of waarschuwingen van wat ik zeker niet moet doen!

etienne2954 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.