Renault Espace: Verbruiksmeter werkt niet.

Bouwjaar: 2000

Van mijn Espace 2.0 16V werkt de weergave van het verbruik niet, zowel op gas als benzine. Heeft dat te maken met de ingebouwde gas installatie? Of anders gezegd, heeft iemand een Espace met G3 installatie waarvan de verbruiksmeter wel werkt?

Peter8738

Geplaatst door Peter8738 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Staat die wel geïnitialiseerd in het instrumentenpaneel? Zit er toevallig al een nieuw instrumentenpaneel in? Misschien is die dan niet geïnitialiseerd met het diagnose apparaat.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is heel goed mogelijk dat jouw auto een nieuw
instrumentenpaneel heeft gehad en dat deze niet goed is geconfigureerd, m.a.w; dat de functie verbruiksmeter niet op jouw auto van toepassing is.

Peter8738 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reakties.
Het vreemde is dat ik met de drukknop op het rechter pookje van het stuur wel verschillende funkties in het display kan kiezen waaronder het actueel verbruik. Alleen wordt er geen waarde weergegeven. Als ik de antwoorden zo lees is het niet duidelijk of op mijn model (etoile uitvoering uit 2000) een verbruiksmeter hoort te zitten. Weet iemand dat?

Mada (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook een Etoile uit 2000 en heb ook geen boordcomputer. Ik kan met het knopje alleen de dagteller naar nul zetten.

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij de dealer kunne ze een verbruikdmeter erin configureren.

Mada (0), 18 jaar geleden

Is het dan niet nodig extra voelers of opnemers te plaatsen, want ik neem aan dat een verbruiksmeter meer gegevens nodig heeft.

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee, Heb het al eerder gedaan toen ik nog bij een Renault dealer werkte. Gewoon in het instrumentenpaneel en/of BII configureren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.