Renault Espace: V6 Z7W Renix R Solex Gasklepschakelaar

Bouwjaar: 1993

Ik heb problemen dat de motor pas bij 4000 tpm full power geeft. Ik verdenk de gasklepschakelaar. Ik heb wat info uit een boekje een dat geeft aan bij Gasklephuis, weerstand tussen klemmen A-B 0 ohm bij stationair toerental, oneindig bij gedeeltelijk open en tussen B-C 0 ohm bij vol gas. Ik meet echter variabele weerstanden naarmate ik meer of minder gas geef tussen A-B 2,4 - 6,4k ohm en tussen B-C een vaste waarde van 4,7K ohm. Gemeten op stekker die loopt naar rode gasklepschakelaar. Je zou dus verwachten dat het harde schakelmomenten zijn maar het lijkt op een potentiometer. Ik durf niet de gasklepschakelaar handmatig met een schakelaar na te bootsen (ivm mogelijke beschadeging van boordcomputer) alvorens wat meer zekerheid te hebben.
Wie kan mij helpen?

oudbi001

Geplaatst door oudbi001 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is idd een pot-meter. Weerstandswaarden zijn mij niet bekend.

Jouw probleem is toch ontstaan na het vervangen van de koppakkingen?

oudbi001 (0), 18 jaar geleden

klopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.