Renault Laguna: Vergrendeling motorkap Laguna 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De vergrendeling van mijn motorkap werkt niet meer. Toen ik aan de hendel trok schoot deze los.
Hoe kan ik de motorklep nu nog openen?
Hoe kan ik de hendel weer goed bevestigen?

Pedro911

Geplaatst door Pedro911 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Meestal breekt de kabel los van de hendel onder dashboard of breekt de as van de hendel. De kabel ligt er dan nog achter, je kan dan met een tang aan de kabel trekken. Moet je dus even achter de hendel kijken.

Pedro911 (0), 13 jaar geleden

Zoals ik het nu kan bekijken is het allen de bevestiging van de hendel die los is geschoten. De rest van het mechanisme lijkt nog helemaal in takt.

Heino4267 (245), 13 jaar geleden

Dat is mazzel!
Met een griptang aan de kabel trekken = motorkap open.
Bij de dealer even een nieuwe hendel kopen en monteren + kijken waarom de kabel zo stroef gaat (kabel + motorkapsloten smeren).

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost. Na veel gefriemel heb ik het vo0r elkaar gekregen de hendel weer op de goede manier in het bevestigingspunt te krijgen. Om e.e.a. wat beter vast te zetten heb ik een kleine tire wrap aan kunnen brengen zodat het geheel nog beter vastzit. Alles werkt weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.