Renault Clio: Vering - LPG installatie

Bouwjaar: 2003

Hallo,

We hebben een Vialle LPG ringtank en door het gewicht vd LPG installatie in de kofferbak hangt de auto nogal door zijn achterveren. Het zal ongetwijfeld geen kwaad kunnen, maar ik vind het er niet mooi uitzien. Is hier iets aan te doen door het monteren van bijv. stuggere of langere veren? Ik weet niet of dat soort veren bestaan of dat je voor een bepaald type auto vast zit aan de af fabriek gemonteerde veren?

rsnieder

Geplaatst door rsnieder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt er ook hulpveren tussenzetten.

rsnieder (0), 19 jaar geleden

Enig idee wat zoiets zou gaan kosten?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Rond de 100 euro ex. BTW.

rsnieder (0), 19 jaar geleden

Goh, dat valt dus eigenlijk wel mee! Kan onder ieder type auto hulpveren worden gemonteerd eigenlijk?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor zo ver ik weet onder de meeste in ieder geval wel. De 100 euro ex. btw zijn dus voor de veren he, het monteren komt er nog bij.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zijn ook nog een soort rubber blokken op de markt die je tussen enkele veerwindingen kunt klemmen. Weet verder niet hoe of waar, maar wel eens gelezen.

rsnieder (0), 19 jaar geleden

volgens Vialle is het gewicht van de ringtank 42 kg. Heb ze vanochtend gemaild. Reservewiel is eruit (+/- 14 kg) dus dan zou het netto extra gewicht slecht 28 kg zijn. Kan slechts 28 kg in de kofferbak de auto doen doorzakken?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Blijkbaar wel, maar je kunt ook als de tank hier niet voor zorgt, evengoed hulpveren monteren. Of de auto was al doorgezakt, zonder LPG tank.

rsnieder (0), 19 jaar geleden

Heb er nu set hulpveren onderzitten, via Profile Tyrecenter. Koste me 165,-, vind ik redelijke prijs en de auto is 3 cm omhoog gekomen waardoor hij praktisch weer op dezelfde hoogte staat als de af fabriek situatie. Ziet er echt stukken beter uit, blij dus dat ik het heb gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.