Renault Renault Clio DTI: Vervangingskosten distributie riem

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Toen ik de auto kocht werd mij medegedeelt dat de vervangings interval v/d distributie riem c.a. 120.000km zou zijn, achteraf blijkt dit slechts 75.000km te zijn, belachelijk weinig kilometers voor een diesel maar goed zal wel. Actuele km-stand nu is 72.000.
het eerste keer vervangen v/d riem kost c.a. ¤475,- inc. btw, de tweede keer wordt duurder (i.v.m. vervangen alle rollen).
Weet iemand een goedkoper alternatief?
Is zoiets goed zelf te doen i.v.m. speciaal gereedschap als brug, poelie-trekkers, etc.? Helaas zijn bepaalde onderdelen alleen verkrijgbaar bij de Renault garage, de garage praat over 3-uur werk?

Theo11341

Geplaatst door Theo11341 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

het belangrijkste bij dit type motor is dat je een distr riemset monteerd en ook evt de multieriemspanner het kost wel wat maar als het mis gaat is het een helemaal ellende

Theo11341 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, daar was ik ondertussen al achter, het werk laten verrichten door universele garage is alleen mogelijk indien ze de materialen (poelie, op nokken-as)bij Renault inkopen.
Enig idee hoe veilig de 75000km stand is? Mag ik deze waarde aanhouden als absoluut betrouwbaar of moet de riem (ruim) eerder vervangen worden?

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

maximaal 75.000 km

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.