Renault MEGANE SCENIC 2008: Vermelding dashboard

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo , ik heb sinds kort een probleem met de vermelding op het dashboard van " defect remmen " Ik heb de remmen nagezien ( de achterste remblokjes zelfs vernieuw ) maar niks gevonden alles werkt zoals het moet . De wagen heeft ondertussen al naar de keuring geweest , geen probleem , bij het uitlezen blijkt er geen probleem te zijn . Eigenlijk is er niets , toch de vermelding op het dashboard .Het enige wat ik nog niet heb geprobeerd is de sensoren eens op te kuisen .
Groeten Jan

Dalemans

Geplaatst door Dalemans , lid sinds 15 jaar geleden

10 Reacties

Hans4040 PRO, 3 jaar geleden

Er staat "Defect Parkeerrem"...begin daar eens met zoeken.
Ik denk ook, ondanks dat Renault "het leven eenvoudig maakt", dat uitlezen van de remmen niet tot de mogelijkheden behoort

Heino4267, 3 jaar geleden

Heb je een elektrische parkeerrem? Dan kan de gevolgde procedure bij het vervangen van de remblokjes achter de oorzaak zijn.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Heeft er al eens water in de auto gestaan door een verstopte paravan ?
Zo ja , zou ik de stekker onder de bestuurdersstoel eens controleren op slechte verbindingen.
Er is voor zover ik weet geen aparte procedure voor het vervangen van de remblokjes achter , niet meer dan de elektrische handrem er af zetten en de zuigers al drukkend en draaiend rechtsom terug stellen , of daar moet iets fout gegaan zijn ?

Dalemans, 3 jaar geleden

De auto had het al van voor dat ik de achterste remblokjes heb vervangen , deze waren nog niet versleten , maar heb voor de zekerheid ineens nieuwe gestoken . Inderdaad een elektrische handrem , maar hier weinig of geen afwijking op beide wielen op de keuring . Of dat de wagen onder water heeft gestaan , geloof ik niet, want ik heb de oude onderhoudsfacturen en daar staat niets bijkomend op vermeld . Ik ga zeker de stekker eens demonteren en inspuiten tegen vocht .
Gr Jan

Hans0208, 3 jaar geleden

Had laatst ook deze melding. Uit het niets. De handrem functioneerde gewoon. Bijkomend, klokkenwinkel gaf de snelheid en tellerstand niet meer weer. Kennelijk om je te bewegen dit na te laten kijken. Heb het bij de dealer laten uitlezen. Volgens de monteur was het een oude melding in het geheugen die zich nu nadrukkelijk meldde. Ik herinnerde mij dat vorig jaar omstreeks april, mei, ik de melding ook even had. Enfin, melding is gewist en is tot nu toe niet meer terug gekomen.
Uitleg van de monteur: het apparaat werkt met twee aantrekkoppels voor vlakke ondergrond en voor helling. Als de auto na stilstand een klein beetje rolt en de rem wordt geactiveerd kan er een foutlezing ontstaan. Klonk mij plausibel.

Mvg Hans

Heino4267, 3 jaar geleden

Wat je nog zou kunnen proberen is de auto een keertje wegzetten met de parkeerrem maximaal aangetrokken. Bij een Vel Satis gaat dat door de handgreep uit te trekken bij het wegzetten. Hoe dat bij jouw auto gaat weet ik niet.

Dalemans, 3 jaar geleden

Wij hebben de stekkers onder de bestuurders zetel losgekoppeld , ingespoten met een cleaner en terug gemonteerd . Tot nu toe blijft de vermelding weg , maar dat heeft nog geweest dat de melding tijdelijk wegbleef .
Gr Jan

Dalemans, 3 jaar geleden

Hallo , even een update van dit geval . Het is nu al twee weken en de vermelding op het dashboard komt niet meer terug , dus het was effectief dan toch de stekkers onder de bestuurders zetel die we ingespoten en terug gemonteerd hebben . Zo zie je het zit hem soms in een klein hoekje . Aan allen bedankt om het meedenken !
Gr Jan

sgm, 3 jaar geleden

Hoe is de accu van de auto? Met een zwakke accu heb ik de problemen ook wel eens zien opduiken.

Beste antwoord, geplaatst door Dalemans, 3 jaar geleden

De accu is ondertussen wel vervangen maar dan nog bleef het op het dasboard staan , dus voor mij was het zuiver de stekkers .
Gr Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.