Renault Scenic: verstuivers of brandstofpomp?

Bouwjaar: 1999

hallo,
Ik heb een vraag over mijn renault scenic van 1999(nieuw model)
1.9tdi,met 210.000op de teller. Mijn auto rookt nogal als ik het
gas pedaal helemaal intrap,ik weet dat een diesel dit altijd doet echter hij blijft maar roken,als ik het gas geleidelijk intrap geen last,de motor neemt helemaal geen olie,en zijn vermogen is ook goed. Ik zelf denk dat er 2 dingen over blijven de verstuivers niet meer goed of de brandstof pomp,maar kan deze brandstofpomp afgesteld worden?.ik ben jaren int chauffeur geweest en heb altijd onderweg mijn eigen motor
moeten repareren (oost-duitsland)+div jaren zaterdag-monteur dus als je mogelijk oplossing
hebt denk dan niet hij begrijpt het toch niet.
Alvast bedankt martin.

martin goeman

Geplaatst door martin goeman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beunhaas (510) PRO, 18 jaar geleden

De inspuiting wordt electronisch geregeld, valt voor de amateur niets aan af te stellen, mogelijk kan de producent van het inspuitsysteem het wel (Bosch/Siemens/CAV o.i.d.)
Het probleem is dat hij meer in gaat spuiten, voordat de turbo ook echt voor meer lucht zorgt> rook, het hoort innderdaad een beetje bij het ontwerp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.