Renault Laguna 1999: vliegwielsensor

Bouwjaar: 1999

Vanwege startproblemen auto uit laten lezen in Renault garage waaruit bleek dat de vliegwielsensor een storing gaf.Deze is vervangen maar de storing (en startprobleem)blijft.Renault wil nu de distributieriem en brandstofpompinstellingen controleren.Maar ik vraag me af of,als dat het probleem zou zijn,dat genoemde storing op kan leveren.Bij een koude start slaat de toerenteller uit en gaat het storingslampje van de injectie na een aantal seconden branden. Moter slaat na 5 a 6 pogingen aan en loopt dan direct goed.Bij een warme start slaat hij direct aan mits ik wat gas geef, ook dan slaat de toerenteller uit naar 2000 toeren.Wie komt dit probleem bekend voor en kan er wat zinnigs over zeggen?

Ladriaan

Geplaatst door Ladriaan , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kahler, 16 jaar geleden

Heb ik ook rot naar gezocht contact gehad met renault ned. Verv de startmotor deze draait waarschijnlijk te zwaar waardoor inductie spanning onstaat over de plusdraad draad van de startmotor.De bedrading van het vliegwielsensor zit in de zelfde kabelboom vandaar dat deze storing geeft.Als je de auto wel gewoon kan aanslepen en omdat je dan de startmtor niet gebruikt zal je zien dat hij ook de storing dan niet zal aangeven weet ik het 110% zeker.Ben zelf 2 dagen aan het zoeken geweest. Zelfs bij renault waren ze de eerste keer heel lang aan het zoeken.

Hou mij op de hoogte als je wat weet.

Ladriaan, 16 jaar geleden

Het heeft even geduurd maar nu dan het vervolg,zoals je adviseerde , eerst naar de startmotor gekeken. Ik heb de pluskabel op de startmotor en op de accu losgekoppeld en vervangen door een nieuwe (die uiteraard niet door de bewuste kabelboom loopt).Dit loste het probleem niet op.Daarna de kabel van de sensor ongeveer een halve meter uit de kabelboom getrokken en nu lijkt het probleem wel opgelost te zijn ( toerenteller slaat niet meer uit tijdens starten en gas geven is niet meer nodig).Hoewel er volgens mij naast de startkabel geen grote stroomverbruikers door die kabelboom lopen ga ik zo zachtjes aan toch geloven dat het probleem opgelost is , wel zat de sensor kabel nogal gedraaid om de andere draden ( spoelwerking?).dupl-u-6891-5dd14775b6584+bertrossing PRO, 16 jaar geleden

ik heb het zelfde probleem ook gehad bij een laguna 19dti

computer gaf ook de vliegwiel sensor aan,dus deze vervangen

en weer op nieuw uitlezen,en de zelfdefout kwam erweer in,toen ook de kabel van de start motor verlegt en de auto starte direct.

Maar dit houd wel in dat de startmotor zijn langste tijd heeft gehad. succes

HenkW, 15 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad met mijn Laguna 1.9 dti 1999; telkens als bij het starten de toerenteller uitsloeg, wilde de auto niet starten. Verhaal van Dennis hierboven gelezen en direct andere startmotor geinstalleerd (75 euro van sloper). Nu start hij weer perfect.

Verhaal van inductie spanning klopt dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.