388 bezoekers online

Renault Laguna 1996: Vochtige plek achter bestuurdersstoel

Bouwjaar: 1996

Helaas kon ik via de zoekfunctie het niet vinden. Ik meende het hier namelijk een keer gelezen te hebben.

Ik heb last van vocht achter de bestuurdersstoel, wanneer ik hier de vloerbedekking voel is deze vrijwel altijd nat (nu trouwens niet met dit warme weer).

Weet iemand zo waaraan het kan liggen?

jtervelde

Geplaatst door jtervelde , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

0

Sander10757, 15 jaar geleden

Waterlekkage via deurbekleding.

0

jtervelde, 15 jaar geleden

Sorry, via de deurbekleding? Dat is iets dat ik even niet snap. Er zit toch alleen maar plastic in het deurportier?

Ik heb werkelijk geen idee hoe dat daar dan tussenkomt.

0

rob9958, 15 jaar geleden

Heb ik ook gehad!
Komt via de achterdeur aan de onderkant binnen. Je kunt proberen om het afdichtrubber van deur en chassis dichter naar elkaar toe te zetten (tochtstrip eronder). Bij mij werkte dat.
Rob.

0

twiske11695, 15 jaar geleden

Om even aan te sluiten bij het plastic: via je raam komt het water in je portier. Het plastic zorgt er voor dat het onderin je deur komt waar gaatjes zitten. Als deze verstopt zijn loopt het ook je auto binnen. Of wanneer je het los hebt gehad, zit het nu verkeerd en loopt het dus de verkeerde kant op/

0

jtervelde, 15 jaar geleden

Van het weekend gekeken en gevonden :) Er zit een rubbere strip om de deur heen. Aan de onderkant bij de stoel, vlak voor de bocht omhoog zit het laagste punt. Hier bleef water in het rubber staan, zelfs zo 'hoog' dat het naar binnen lekte. Ik heb het rubber er even uitgehaald en wat opgehoogd. Ben benieuwd of ik met de volgende regenbui of wasstraat nog last van heb.

Bedankt voor de tips!

0

EvT, 15 jaar geleden

Meestal bij oude type Laguna (helaas die van mij heeft het ook) laat de afdichting (kit) onderaan bij de afdichtfolie los. Door de vorm (ontwerpfoutje?) van het portier zitten de gaatjes voor waterafvoer niet op het laagste punt en blijft er wat water op de kit staan. Als deze niet meer plakt, loopt het water tussen de deur en de binnenbekleding door precies OP het binnenrubber. Het lijkt nu of dat water van bovenaf langs het rubber is gelopen en dan op het laagste punt naar binnen i.p.v. naar buiten loopt, maar dat is dus niet het geval.
Haal de bekleding van het achterportier af en je ziet wat ik bedoel. De kit van de folie is onderaan hard en losgekomen.
Oplossing (niet zo fraai, maar enige werkende) is om bekleding te demonteren en dan een stuk plastic over de hele breedte van de deur op de afdichtfolie te plakken met stevige waterbestendige tape. Laat daarbij aan de onderkant een flink stuk onder de deur uitkomen, zodat het water niet op, maar voorbij het binnenrubber loopt. Plak het plastic aan de onderkant van de deur vast, maar alleen aan de zijkanten zodat het water onderlangs weg kan lopen.
(Pas op, gebruik geen vuilniszak of zo, want die zijn biologisch afbreekbaar en dan kun je over een paar maanden weer aan de slag.)

0

geert30, 11 jaar geleden

zit er geen water in je dorpel?
was bij mijn laguna 2 het geval.
het water duwde via de lasnaad onder het portierrubber naar binnen.
even dopjes eruit halen en klaar is kees.
groeten geert

0

Cor1822, 11 jaar geleden

De origineele posts dateerden van 2004
Ik denk dat het probleem nu wel is opgelost ;)
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.