Renault Kangoo: Voorgloei-/Storingslampje blijft branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Het voorgloei-/storingslampje van mijn Kangoo blijft branden.
Volgens de diagnose uitdraai verschillende storingen, voorgloeibougies vervangen. Spanning gemeten op aansluiting voorgloeibougies: kontakt niet aan 12 V. bij voorgloeien 10,8 V (blijft) en als motor loopt 13.8 V.
EGR klep nog niet gereinigd.
Volgens diagnose derde cilinder, verstuiver? Bij het loshalen van de elektrische aansturing reageren alle cilinder/verstuivers hetzelfde! Volgens mij zijn de verstuivers dan goed. De bedrading van de EGR klep losgehaald, heeft geen invloed op storingslampje motor blijft normaal lopen. Als de motor warm is loopt hij prima. Opmerkelijk is dat na het loshalen van de stekkertjes het stop-lampje ook blijft branden bij kontakt/voorgloeien. Zodra de motor loopt gaat het stop-lampje uit.
De auto rijdt normaal ondanks dat het storings-/voorgloeilampje blijft branden tijdens het rijden.
Wie weet raad of een oplossing.

cverhaert

Geplaatst door cverhaert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Laten uitlezen bij de dealer en evt laten risetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.