Renault Laguna: vraagje boordcomp, airbag, stoelmechanisme

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

-De boordcomputer geeft een gemiddeld verbruik aan van 1,5L/100 km, lekker weinig maar jammer genoeg niet reeel. Ook de rijafstand met de resterende brandstof klopt niet. Verdere waarden kloppen wel. Waar zou dit aan kunnen liggen?
-Is het mogelijk om de passagiers airbag uit te schakelen, dit ivm het meenemen van een kindje op de voorstoel.
-de klep die de radio afdekt is lam, wrs de veer los gesprongen, krijg echter de klep niet los, ook de unit met de ventilatorschakelaars krijg ik niet los.
-het mechanisme om de bestuurdersstoel in de onderrug te verstellen is lam, is dit een bekend euvel? is het veel werk om de stoel daarvoor uit elkaar te halen om het probleem te ontdekken/verhelpen?

een hoop vragen maar heb ze verzamelt zullen we maar zeggen. bvd

zeeuw_meeuw

Geplaatst door zeeuw_meeuw (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Maxi-cosi's horen op de achterbank. Ook uitgeschakelde airbags kunnen afgaan.
Dat is al eens gebeurd (weliswaar op een VW) en het resultaat was: kind dood.
Met je kinderen neem je toch geen risico's?

zeeuw_meeuw (0), 16 jaar geleden

Je hebt gelijk, kinderen horen op de achterbank in het desbetreffende zitje. Echter spreek ik niet over een kindje dat in een maxi cosi zit. Het gaat daarbij om een groter kind wat in een uitzonderend geval, bij bv spullen vervoeren met neergeklapte achterbank, toch mee kan in de auto. Dan gaat voor mij de voorkeur uit voor een uitgeschakelde airbag.

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Kleine kinderen (onder de 1 meter 35) MOETEN zo wie zo in een kinderstoeltje zitten.
Wat zegt de wet hierover bij uitzonderingen:
Van ouders en pleegouders wordt verwacht dat ze voor hun eigen kind een kinderzitje in de auto hebben. Maar er rijden misschien ook wel eens andere kinderen mee. Voor hen kan niet altijd een kinderzitje aanwezig zijn. Bij dit soort incidenteel vervoer over beperkte afstand (dus niet op een vakantiereis) volstaat gebruik van de gordel op de achterzitplaatsen voor kinderen vanaf 3 jaar (maar niet de eigen kinderen). Als dit regelmatig voorkomt, is het veel veiliger om toch voor een of meer extra kinderzitjes te zorgen.

Er is geen toestemming om kleine kinderen op de voorbank te vervoeren al dan niet me gordel.

zeeuw_meeuw (0), 16 jaar geleden

Sorry hoor maar ik dacht dat ik op problemcar.nl geregistreerd was en niet op kinderopvoedendoejezoo.nl.
Het laatste wat ik hierover schrijf is dat het kind ouder is dan 3 jaar en in een opvolgstoeltje zit wat hoort bij haar lengte. Ik vraag op dit forum technisch advies en geen raad mbt het vervoer van kinderen. Ik ben volledig op de hoogte van de wettelijke regels en lichamelijk letsel bij ongevallen, maar daar gingen mijn vragen dan ook niet over. Als je geen antwoorden hebt op de vragen die ik heb gesteld, jammer maar dan kun je mij niet helpen.

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Je durft wel moet ik zeggen.
Het kan je dus kennelijk weinig schelen of je kind letsel oploopt of niet.
Ik ben blij dat je mijn ouder niet bent.

sgm (0), 16 jaar geleden

Iemand die weet of dat stoelmechanisme makkelijk te repareren is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.