Renault Laguna: Waarschuwingslampje inspuitsysteem gaat branden na het passeren

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3P

Na het passeren van 80 KM/uur gaat het waarschuwingslampje inspuitsysteem branden (tegelijk met Serv.) en gaat niet meer uit totdat de motor uit is geweest. Het maakt niet uit of je snel, gewoon of langzaam optrekt en ook niet in welke versnelling (3,4 of 5). Het is nu 3 maal gebeurd dat tijdens het rijden de lampjes weer uit gingen maar binnen luttele seconden weer gingen branden.
Bij Renault Tholen is in maart een fout uitgelezen en gereset m.b.t. snelheidsmeting... hierna injectie reiniger tot 2 maal toe toegevoegd en het probleem is verplaatst van eerder 60 Km/uur naar nu constant tussen de 80 a 90 KM/uur.
Ik heb de vliegwielsensor vervangen en deze is 240 Ohm en geeft 170 mV bij draaien op de startmotor, perfect volgens Olving. Als ik de pingelsensor loshaal blijft het probleem bestaan.
De snelheidsmeting werkt naar behoren en de wagen loopt perfect.
De Laguna is niet uitgerust met ABS maar heeft wel een startblokkering met afstand bediening (radiografisch, merk onbekend) die ook de sloten bediend (geen knipperlichten), volgens het instructie boekje kan dit lampje ook gaan branden als er een storing is in het elektronische systeem van de startvergrendeling maar deze werkt ook naar behoren.
Wie o wie weet raad?
Alvast bedankt.

Weet iemand waar ik de snelheids opnemer kan vinden?

dennishoek

Geplaatst door dennishoek (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ron1975 (0) PRO, 15 jaar geleden

hoi dennis,
het zou kunnen dat de snelheidskabel defect is.
op de kabel zit een opnameelement die dan defect is.
kun je zien zitten onde het dashboard tegen schutbord aan.
grt,
Ron

dennishoek (0), 15 jaar geleden

Hallo Ron,

Allereerst bedankt voor je reactie!
Ik ben net ondersteboven boven mijn pedalen gaan hangen maar zie niets aan het schutbord zitten wat op een opname element (in mijn ogen) lijkt, hoe ziet dit ding eruit, afmeting/kleur? De enige bedrading die ik onder dit gedeelte van het dashboard tegenkom is links achter de beschermkap voor de deur en een bos "gebonden" vlak onder de stuurkolom. Waar haalt dit element de snelheid vandaan in de motorkamer?
Verder gelijk even gekeken of de schakelaar van het remlicht wat krapper afgesteld kan worden omdat deze m.i. te laat schakelt, weet je toevallig of dit een vaste instelling is of kan je hem wel degelijk afstellen?

M. vr.gr.
Dennis.

Ron1975 (0) PRO, 15 jaar geleden

als het goed is, zit het op de snelheidskabel.er zijn ook modellen waar geen opname elem. snelheid op de kabel zit.
in dat geval, moet de storing ergens anders in zitten.
advies: uit laten lezen bij de dealer.als het lampje weer heeft gebrand is er een storing opgeslagen en kunnen ze makkelijk de storing achterhalen.
zo niet,dan moet je de storingscode maar doormailen.dan kan ik misschien nog wat voor je betekenen.
grt,
Ron

dennishoek (0), 15 jaar geleden

Ron,

Ik ben gisteren bij een sloperij geweest omdat de gewone automaterialenzaken hier in de buurt de opnemers niet kennen. Volgens de sloperij zit het element achter tegen het instrumentenpaneel geschroefd en kan ik beter een nieuwe kopen i.p.v. een gebruikte. Ik heb op dit moment weinig tijd en de wagen loopt goed dus ik denk dat ik het paneel ergens volgende week eruit ga meubelen.
Ik zal van de week proberen de foutcode te achterhalen als de monteurs van Renault het nog weten want de auto is in maart uitgelezen bij een dealer niet bij mij in de buurt...
gr. D.

dennishoek (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost !!!
Het is een opnemer die in een rubber omhulsel zit van de aansluiting van de snelheidsmeter kabel in de teller.
Steker schoongemaakt en kabel 2 maal rond de snelheidsmeter kabel getwist en probleem is (voorlopig) opgelost.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.