Renault Laguna: Waterpomp icm distributie riem

Bouwjaar: 2003

Wordt bij de 1.9DCI 100Pk motor de waterpomp aangedreven door de distribuiteriem? Lees hier dat bij vervangen van de riem de pomp ook moet worden vervangen. Maar ik twijfel bij dit type motor of de pomp aangedreven wordt via distributieriem. Kan niet zien wat er onder de afdekkap van de riem zit.

FredK

Geplaatst door FredK (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp wordt aangedreven door distributieriem. Mijn advies is dat je hem gewoon moet laten vervangen.

FredK (0), 18 jaar geleden

@ Henkie,
Weet je zeker dat hij door de distributieriem wordt aangedreven? Heb nog eens goed gekeken maar als ik me niet vergis zit de pomp aan de rechterzijde op het motorblok (vanaf voorzijde auto gezien). De koelvloeistof slangen lopen naar iets wat verdacht veel op een pomp lijkt. Ben het verder absoluut met je eens dat wanneer hij wel via distributieriem wordt aangedreven tegelijk met de riem vervangen moet worden.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.