Renault Laguna: Weigerende binnenverlichting

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.8

Sinds een paar maand heeft de auto problemen als het bestuurderspotier wordt geopend dat de binnenvelichting niet aan gaat en daardoor het waarschuwingsignaal van de velichting niet af gaat ,hierdoor al 2 x met een lege accu gestaan. Ik heb de binnenbekleding van de bestuurszijde afgehaald en de boel bekeken.Ik kon niet echt wat vinden het is volgens mij een zwaar lopende schakelaar want als de deur langer los staat gaat de binnenvelichting wel aan.Weet iemand waar deze schakelaar zit ? het slot heb ik half uitgebouwd niets kunnen vinden daarna met sileconespray op de zichtbaar bewegende delen ingespoten dit hielp niets.

kloose

Geplaatst door kloose (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Harld van Uden (0) PRO, 14 jaar geleden

hey, het probleem zit waarschijnlijk in je kaartlezer. die zit gekoppeld met de binnen verlichting. Probeer die eens om te wisssel met een andere.
ze zijn niet gecodeerd en zijn zow over de steken. Want een nieuwe kost 250 euro. dus probeer een leentoestel te krijgen. Mvg,

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Probleempje met kaartlezer laat de verlichting juist langer branden bij het sluiten van het portier, terwijl de kaart erin zit. Ook moet je de startknop ingedrukt houden om te starten. Normaal is een korte druk voldoende. Als dit normaal werkt komt het waarschijnlijk toch uit het slot.

In het slot zit een klein microschakelaartje dat de verlichting bedient. Soms veroorzaken deze schakelaartjes problemen, de overgangsweerstand wordt te hoog. Dit kun je redelijk eenvoudig testen door het lampje van de portierverlichting, van het betreffende portier, te verwijderen. Als je indicatie voor geopend portier en de binnenverlichting nu wel goed werkt komt dit door de verhoogde overgangsweerstand. Een nieuw slot lost het probleem dan op. Dit is wel prijzig. Je kunt ook het lampje uit de deur laten. Alles werkt dan goed, je mist alleen een lampje van de portier verlichting.

Heino4267 (240), 14 jaar geleden

@ kloose:
Als de indicator wel goed fucntioneert met het lampje van de binnenverlichting verwijderd (zoals Erik2804 voorstelt):
Waarom niet een klein 12 Volt relais ertussen gezet? Dat is een goedkope oplossing die eenvoudig in de deur kan worden ingebouwd. Voor minder dan 10 Euro ben je dan klaar......
Ik kan je zo vertellen wat je moet halen en hoe je dat goed aansluit.....

sgm (0), 14 jaar geleden

@heino4267: die schakelaar wordt steeds slechter, dus dan werkt het wel even, maar over een tijdje niet meer.
De enige goede oplossing is het vervangen van de schakelaar. Helaas is die alleen met het slot te krijgen. Dus het is wel een dure grap (om en nabij 200 euro met werk als ik me goed herinner).

skybolt (0), 14 jaar geleden

Ik had dezelfde problemen en heb bij een electronicawinkel een heel klein inbouw drukknopje gekocht.
Deze heb ik paralel aan de deurslot schakelaar gesoldeerd en in het deurpaneel geplaatst tussen het dashboard en de deur.Als dus de deur gesloten word dan drukt de zijkant van het dashboard het knopje in.
(het knopje moet wel van het type zijn dat als het ingedrukt is dat dan de contacten open zijn)
Je ziet er niets van en je bent voor twee euro klaar.

kloose (0), 14 jaar geleden

[quote=Erik2804]Probleempje met kaartlezer laat de verlichting juist langer branden bij het sluiten van het portier, terwijl de kaart erin zit. Ook moet je de startknop ingedrukt houden om te starten. Normaal is een korte druk voldoende. Als dit normaal werkt komt het waarschijnlijk toch uit het slot.

In het slot zit een klein microschakelaartje dat de verlichting bedient. Soms veroorzaken deze schakelaartjes problemen, de overgangsweerstand wordt te hoog. Dit kun je redelijk eenvoudig testen door het lampje van de portierverlichting, van het betreffende portier, te verwijderen. Als je indicatie voor geopend portier en de binnenverlichting nu wel goed werkt komt dit door de verhoogde overgangsweerstand. Een nieuw slot lost het probleem dan op. Dit is wel prijzig. Je kunt ook het lampje uit de deur laten. Alles werkt dan goed, je mist alleen een lampje van de portier verlichting.[/quote]
Tet klopt dat de startknop ook vastgehouden moet worden , nooit gedacht dat dit iets met elkaar te maken zou hebben een moeilijke klus dus

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Nee een korte druk moet voldoende zijn om de auto vanzelf te laten starten. indien dit niet gebeurd is er een lipje afgebroken in de kaartlezer. Dit is makkelijk zelf te maken, even zoeken voor de uitleg.

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=skybolt]Ik had dezelfde problemen en heb bij een electronicawinkel een heel klein inbouw drukknopje gekocht.
Deze heb ik paralel aan de deurslot schakelaar gesoldeerd en in het deurpaneel geplaatst tussen het dashboard en de deur.Als dus de deur gesloten word dan drukt de zijkant van het dashboard het knopje in.
(het knopje moet wel van het type zijn dat als het ingedrukt is dat dan de contacten open zijn)
Je ziet er niets van en je bent voor twee euro klaar.[/quote]
Schitterende oplossing!! Creatief!

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Henk Nobach]Schitterende oplossing!! Creatief![/quote]
Wat zijn het toch ook allemaal sabbelaars....;

Gelukkig hebben ze nog een houtje om op te bijten....... [url=http://img39.imageshack.us/i/knipf.gif/][img]http://img39.imageshack.us/img39/9334/kn...[/img][/url]

Gr. paul

kloose (0), 14 jaar geleden

sorry voor de late reactie ,ik heb het lampje van de portier er uit gehaald en alles werkt weer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.