Renault safrane: werkplaatshandboek safrane

Bouwjaar: 1999

wie kan mij helpen aan een werkplaatshandboek van een safrane zodat ik weet hoe zaken in elkaar zitten en ik kleine reparaties zelf kan doen
bij voorbaat dank voor jullie reactie
marcel

dupl-u-11745-5dd1483f631ef+mz

Geplaatst door dupl-u-11745-5dd1483f631ef+mz (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jooster (0), 19 jaar geleden

Zoek (wereldwijd) op Ebay op "Dialogys" of op "TIS Renault" (zoekopdracht ingeven zonder dubbele quotes).

Betreffende Dialogys software op de CD's zijn meertalig, o.a. Nederlands. In deze software kun je zoeken naar o.a. jouw Safrane (volgens mij staan alle Safrane types er in, even als vrijwel alle andere Renaults), en vervolgens op het onderwerp waarover je meer wilt weten. De Dialogys software verwijst dan naar PDF bestanden op de CD (de uiteindelijke werkplaatshandleidingen). Die zijn niet meertalig. Afhankelijk van de versie die je koopt kunnen die PDF documenten in een andere taal zijn als het Nederlands. Dat is dus oppassen. Als je bv. geen Duits kent, maar wel Engels, zou ik van een Engelse aanbieder afnemen. Nederlandse PDF bestanden ben ik niet tegengekomen. Voordat je biedt, kun je zoiets altijd van te voren vragen aan de aanbieder. Om te bieden op Ebay moet je wel even lid worden, is gratis. Richtprijs 5 to 10 euro, meer niet. Wordt constant aangeboden, dus als er meer gevraagd wordt, gewoon wachten op volgende aanbieding. Over het algemeen kwestie van maximaal enkele dagen. Tijdens installatie wordt Java mee geïnstalleerd, je hebt specifiek de verouderde versie nodig die op de CD staat. Verder is Acrobat Reader nodig, verouderde versie die staat ook op de CD. Mijn ervaring is dat als je een nieuwere Acrobat Reader versie hebt geïnstalleerd op je PC, dat gewoon werkt.

Als je het Frans beheerst is dit een andere mogelijkheid:
http://www.centrautop.free.fr/index.html...

Tot slot kun je in Engeland de complete serie werkplaatshandboeken kopen, ik meen rond de 16 delen. Richtprijs meer dan 50 pond PER DEEL!!! Hoe je deze kunt aanschaffen weet ik niet, maar dat is via internet wel uit te zoeken. Ik kan me vaag herinneren dat dat zelfs ging via de Renault importeur en/of dealers daar, maar dat weet ik dus niet zeker.

Meer opties zijn er volgens mij niet, mijn eigen zoektocht heeft een half jaar geduurd, en bracht mij via mijn dealer naar andere dealers, naar de importeur, zelfs naar het bedrijf dat de handboeken voor de Nederlandse Renault dealers maakt, en via vele websites uiteindelijk op Ebay...

Succes.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

www.autovraagbaak.nl

Jooster (0), 19 jaar geleden

nope, geen Vraagbaak van de Safrane, ook niet van Haynes, helemaal niets behalve een Frans boek (zie bovenstaande URL)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.