Renault laguna: winterbanden

Bouwjaar: 2003

hallo,bij deze laguna zit een controle op voor de banden spanning nu wil ik daar winterbanden op leggen kan iemand mijn uitleggen hoe ik dit nu kan omzetten naar winterbanden daar op deze velgen de spanningscontrole ventielen niet aanwezig zijn.we hebben autodiagnos daar kan je het banden programma kiezen maar dan??? navraag bij renault: we laten het zoals het is,het ser.teken licht op ook de bandenspanning storing geeft een melding maar dat weten de klanten dan:als er een mogelijkheid is kan je hem beter uit schakelen.

groetjes lere

LERE

Geplaatst door LERE (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je wielen monteert met normale ventielen dan kun je het bandenspanningscontrolesysteem het beste uitschakelen, dan brand er ook geen service-lampje op je dashboard.
Hoe dat uitschakelen moet met Autodiagnosis weet ik niet, wij doen het met de Clip.

Marcel6974 (0), 18 jaar geleden

hallo Iere,

ik heb afgelopen eveneens andere velgen gemonteerd en zonder ventielen welke zijn voorzien van sensoren. Bij de Renaultdealer heb ik de diagnose tijdelijk laten uitschakelen. Dit kost 25 euro!! Volgende keer dus weer om te laten activeren enz. Achteraf gezien had ik de velgen gelijk met nieuwe sensoren moeten laten uitrusten. Ventielen met sensoren kosten geloof ik 25 euro/stuk. Kun je zelf bepalen wat slim is.
Succes,
Marcel

LERE (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb nog na vraag gedaan bij autodiagnos,dit kan alleen maar bij een renault dealer.jammer maar bedankt nog marcel en henkie.

groeten lere

sgm (0), 18 jaar geleden

Als je geen sensoren monteert en het controlesysteem niet uitzet, zie je alleen 1 geel lampje. Dat moet je dan maar negeren of afplakken.

P.S. Het inleren van de 2e bandenset kost ook geld, vergeet dat niet.

FredK (0), 18 jaar geleden

Zeker kost dat geld, maar dat hoeft voor de nieuwe set maar 1 keer dacht ik....Daarna kun je van set wisselen zonder weer te hoeven programmeren.

Marcel6974 (0), 17 jaar geleden

inmiddels een jaar verder en dus tijd voor de winterbanden. Indien je de set met winterbanden inclusief bandenspanningsensoren eveneens weer moet laten inlezen, dan biedt dit geen voordeel.
Heeft iemand ervaring met dit verhaal of is eenmalig inlezen van elke set voldoende?
anders laat ik het systeem permanent uitschakelen. Afplakken van het lampje is bij mij geen optie, die mevrouw blijft vertellen dat mijn sensoren kapot zijn als ik met mijn winterbanden rijd (dus zonder sensoren).

Alvast bedankt.
Marcel

eriks (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de winterbanden weer monteert met de reeds ingeleerde sensoren, zul je toch moeten aangeven dat je de winterbanden hebt gemonteerd. Dit kan alleen met een diagnoseapparaat. Trouwens niet alleen maar bij de Renault dealer, er zijn inmiddels meerdere diagnoseapparaten die dat kunnen.
Groeten, Erik.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb laatst ook een systeem uitgezet met Bosch KTS 650. Klant niet weer gehoord dus ga er vanuit dat dit goed gegaan is

Ebber (0) PRO, 17 jaar geleden

Theoretisch is het zo dat je sensoren maar 1 keer in hoeft te leren, dus als je wisselt naar je winterbanden dan is dit niet meer nodig om ze om te zetten (mits ze 1 keer ingeleerd zijn). Alleen wil dit in de praktijk nogal eens anders zijn!

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

je hoeft ze niet meer in te leren maar elke keer als je wisselt moet je de auto laten weten of het de winter of zomerset is mbv de diagnose computer

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=abc]je hoeft ze niet meer in te leren maar elke keer als je wisselt moet je de auto laten weten of het de winter of zomerset is mbv de diagnose computer[/quote]
Eigenlijk is het zo dat je het niet eens hoeft aan te geven. Je moet als ze al ingeleerd zijn ze zo kunnen wisselen, de computer herkent het dan zelf.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

heb er een paar gehad met ingeleerde winter en zomer wielen,als de winter wielen er onder lagen en de auto stond nog op zomer dan had ik brandende lampjes ,pas als de auto ook op winter was gezet was het goed.
zo blijkt maar dat theorie en praktijk niet altijd gelijk zijn

Ebber (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat zeg ik, het werkt niet altijd foutloos!!!

marcel1 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de Laguna moet je idd kenbaar maken dat de winterwielen gemonteerd zijn.Bij bijv. de Scenic II en de Megane II gaat dit automatisch mits de wielen eenmaal ingelezen zijn op de auto.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=abc]heb er een paar gehad met ingeleerde winter en zomer wielen,als de winter wielen er onder lagen en de auto stond nog op zomer dan had ik brandende lampjes ,pas als de auto ook op winter was gezet was het goed.
zo blijkt maar dat theorie en praktijk niet altijd gelijk zijn[/quote]
Ben wel met je eens dat het niet altijd goed gaat,maar bij ons de meeste keren wel.

sgm (0), 17 jaar geleden

[quote=sjaak r]Ben wel met je eens dat het niet altijd goed gaat,maar bij ons de meeste keren wel.[/quote]
Tja, als je een clip of ander apparaat in de buurt hebt is het ook geen probleem. Alleen als je thuis wisselt en dan weer voor 25 euro naar de dealer mag is het wel erg vervelend.

HM (0) PRO, 17 jaar geleden

zijn er codes nodig om de "ventielen " in te leren of gaat dit automatisch via het menu.
Tester BOSCH KTS

grt

Henk,

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zitten idd codes in de ventilen die je van buiten niet kan aflezen.
Bij renault is er een kastje voor om de code uittelezen en door te geven aan de clip.
Weet niet of dit met een bosch testkast kan.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja is te koop

HM (0) PRO, 17 jaar geleden

wat bedoel je met is te koop

grt

Henk,

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat Bosch wel zo'n kastje levert. Hoe het precies werkt en wat het kost weet ik niet. Ik dacht eigenlijk dat het ook zonder dat kastje kon maar weet het niet zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.