Renault Laguna: kachel lauw

Bouwjaar: 1996

hoi mijn kachel blijft lauw.Het is een climate control.
Verleden jaar heb ik hem vervangen achter het schutbord toen was alles ok.Toen ik dit jaar naar kroatie ging en stationair ergens stil stond liep de temp heel hoog op in het rode aan toe.
Bij rijden ging hij weer gewoon terug.
Met gewoon weer graadje of 15 gebeurt dit niet.Zou het kunnen dat de waterpomp niet goed werkt en daardoor de kachel het niet goed doet.Hij word soms wel aardig warm maar bij stationair en snelweg niet.Of zouden het de kachelkleppen zijn iemand een idee?? Bij voorbaat dank

mars38

Geplaatst door mars38 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MHB (0), 18 jaar geleden

Thermostaat kan, maar ook lucht in het systeem. Kachel kan ook weer dicht zitten. Heb je de zaak ook goed doorgespoeld voor je de nieuwe kachel monteerde, bij voorkeur met reiningsmiddelen van Forte. En dus ook het koelwater ververst?

mars38 (0), 18 jaar geleden

Hoi ja allemaal gedaan kachel word ook wel warm en maar niet super.Zit ook te twijfelen over de klep of waterpomp.
Die werkt volgens mij niet optimaal.Als het niet genoeg druk heeft blijft het koelwater toch ook koel voor het de kachel bereikt of niet??Kan je ergens anders aan zien dat hij niet goed werkt??

MHB (0), 18 jaar geleden

Worden de pijpen net voor het schutbord beiden even heet? Heb zelfde probleem en ik vervang deze week de thermostaat. Ik hou je op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.