Renault Laguna: Xenon brandt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Ik heb het volgende probleem, de linker Xenon werkt niet , ik heb de lampen al gewisseld, de aansluitvoet gewisseld, de zekeringen gecontroleerd, alles lijkt in orde maar de lamp brandt niet.

Kan ik nog iets nameten of zijn er nog andere dingen die ik kan uitzoeken

alvast bedankt voor de info

kiekske

Geplaatst door kiekske (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

dan is waarschijnlijk de voeding onder in de koplamp overleden

kiekske (0), 16 jaar geleden

is deze gemakkelijk zelf te vervangen?

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Als het de ballast is, dan kan je die online kopen voor 115 euro. Ze zijn zelf redelijk makkelijk te vervangen. Bumper moet er wel af, daar heb ik een beschrijving van voor je.

kiekske (0), 16 jaar geleden

kan ik de ballast nameten?

zou je mij die beschrijving willen mailen

BVD

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ballast meten, kan ik niks nuttigs over zeggen. Lijkt me gevaarlijk ook. Een aantal duizend volt geloof ik staat er bij het opstarten op.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat je zou kunnen meten aan de ballast is of er op de ingang 12 Volt komt te staan op het moment dat de verlichting ingeschakeld wordt. Als je niet weet welke aansluitgin de ingang is: afblijven want op de uitgang van de ballast komt inderdaad de ontsteekspanning van tig kilovolt te staan en is dodelijk ! Dan zou je beter de gok kunnen nemen en direct de ballast vervangen, kan is het grootste dat die kapot is.

pbs (0) PRO, 16 jaar geleden

na het vervangen van de ballast moeten de koplampen wel geinitialiseerd worden om de juiste afstelling te krijgen.
anders hebben de collega weggebruikers er wel last van.

suldem (0), 16 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem alleen mij geval is dat zekering iedere keer kapot gaat zodra ik lichtschakelaar aanzet. Rechter kant werkt nog maar tijdens het rijden gaat hij ook aan en uit, is deze het zelfte probleem als auto van kiekske kan iemand helpen.

Alvast bedankt voor hulp...

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Suldem, kan de ballast zijn die intern sluiting maakt of een stuk beschadigde bedrading.

suldem (0), 16 jaar geleden

Als ik het laat uitlezen bij de dealer, zou de computer probleem vinden? of moet toch handmatig probleem opsporen?
Zodra probleem ballast is, waar zit de ballast en hoe kan ik erafhalen? Waar kan ik goedkoop ballast krijgen? Zit er twee ballast op de auto voor links en rechts apart?
Tijdens rijden gaat ook rechter kant aan en uit moet ik ook rechter kant vervangen?

Kan iemand mij helpen met de vragen, alvast bedankt voor hulp... :-)

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Er zit ondere iedere koplamp een ballast. Bij de dealer 400 euro p/s. Hiervoor moet je de voorbumper verwijderen. Het aan en uitgaan van een lamp kan er ook op duiden dat die lamp aan zijn einde is.

sgm (0), 16 jaar geleden

Ballast links en rechts zijn verschillende bestelnummers. Kun je bij de automaterialenhandel wel bestellen. Kost iets van 125 euro p/s dan.
Vervangen is goed te doen, maar kost wel wat werk. Bumper moet inderdaad los.
Lampjes bestel je het voordeligst op internet. Neem wel origineel Philips D2R en geen namaak. Want namaak lampen geven niet het juiste lichtbeeld en lichtkleur (heb ik ervaring mee... )

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Ik heb ook ervaring met het niet het juiste kleur geven van xenon.... alleen is dit dus WEL D2R van Philips.... langzaamaan krijgen ze wat meer xenon-kleur alleen zal ik niet meer meemaken dat ze er echt als dusdanig uitzien, de auto is namelijk verkocht.

Gr. Arjan

sgm (0), 16 jaar geleden

Dat is wat anders: de kleur verandert gedurende de leeftijd van de lamp. Aanvankelijk zijn ze nog een beetje gelig, maar later wordt het witter. Maar dat gelig is een heel eind witter dan halogeen. Dat zie je wel als je het grootlicht gebruikt. Als er andere afwijkingen zijn, dan klopt er iets niet.

suldem (0), 16 jaar geleden

Ik heb ballast vervangen hij doet het weer. De oorzaak van de defect ballast was vocht en water.
Als er iemand ballast of xenon lamp nodig heeft kan onderste link aankomen. Er zijn ook fotos te zien bij inbouw gallerij.

1 x well done xenon ballast type 06 = 85 euro.
1 x voedingsverloopkabels 14,95
1 x originele philips xenon lampen D2R 85 euro.

http://www.mbcaraudio.nl/

Misschien zijn er wel aanbieders D2R xenon lamp tussen 45 en 50 euro bieden alleen ik was niet overtuig dat originele Philips D2R xenon lampen waren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.