115 bezoekers online

Rolls-Royce 0: veersysteem

Bouwjaar: 1984, Brandstof: benzine

Ik heb een rolls-roys silver spirit van '84 en deze heeft een probleem met het hydraulisch veersysteem.
Wanneer de auto wordt gestart komt de gehele rechterkant van de auto niet omhoog ook als ik het stangetje
van de niveauregeling handmatig naar boven druk. Iemand suggesties waar ik moet beginnen?
Ik heb namelijk weinig ervaring met zulk veersysteem.

Gieltje78

Geplaatst door Gieltje78 PRO , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

0

The Jaguar Farm Belgium, 8 jaar geleden

Hallo, als je kont vanachter hangt dan zijn jou veren metaal moe , vervangen kosten niet zoveel, maar je zal ook moeten beginnen met je bollen te vervangen , heb je ook genoeg olie er in ?
M.V.G Paul

0

ecurie, 8 jaar geleden

Hallo,
dat heeft niets met veren te maken. Het kan best zijn dat de veren versleten zijn, maar dan zou de wagen nog steeds naar boven moeten komen bij het starten. Het hydraulisch systeem compenseert dan nl. je "doorgezakte" veren.
Ook is het heel onwaarschijnlijk dat de sferen (= bollen) niet goed werken, zeker omdat de linkerkant wel naar boven komt.
Je ophanging achter wordt aan elk kant aangestuurd door niveauregelaars. Daar zit het stangetje dat je handmatig bediend hebt. Het durft wel eens te gebeuren dat dat stangetje te ver "doordraait". Dwz. dat het het mechanisme niet meer bedient. Je kan proberen de bediening (lijkt op de platte kop van een schroef) van dit stangetje met de wijzers van de klok verder te draaien tot het weer op z'n plaats zit. Dit kan op de wagen maar is veel makkelijker als je het demonteert. Het kan ook zijn dat de niveauregelaar olie lekt. Er bestaan revisiekitjes om dit op te lossen.

Als dit niet lukt, ken ik nog wel andere mogelijke oplossingen.

Succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rolls-Royce 0 of stel zelf een nieuwe vraag.