Rover 111 1989: as uit v-bak los van hefboom

Bouwjaar: 1989

Mij is gevraagd of ik een 111 met 4-bak kan repareren. Aan de bovenzijde steekt een asje uit de v-bak (volgens mij t.b.v. 1 en 2de versnelling). Dit asje is losgebroken van de hefboom waaraan een draadstang gemonteerd is.
Ik heb twee vragen:
1) was dit bij deze auto's een zwak punt of is het asje losgebroken door een verkeerde afstelling? Indien verkeerde afstelling: hoe stel je zoiets af dan?
2) het asje is al tweemaal door iemand gelast maar steeds afgebroken. Volgens mij moet de versnellingsbak opengemaakt worden om het asje te vervangen, of asje goed aan de hefboom te lassen. Moeten daarvoor zowel blok als v-bak uitgebebouwd worden of kan alleen de v-bak gelost worden?

Groetjes

Kor

Geplaatst door Kor (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 111? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Bak moet gedemonteerd worden het is beter om het asje te vervangen,behoeft geen afstelling.Heb eventueel wel een gebruikt asje voor je.
zeemeeuw1@hotmail.com

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 111 of stel zelf een nieuwe vraag.