Rover rover 111 cabrio: stilgevallen en slaat wel aan maar blijft niet draaien

Bouwjaar: 2006

Het probleem is het volgende: mijn vriendin is stilgevallen met haar rover 111 en ze is dus tot thuis gesleept. Toen ik de allereerste keer het contact opzette hoorde ik de pomp even draaien en startte hij ook, maar hij valt na 10 seconden stil. Ik heb een manometer op de benzine leiding gezet en die gaf 1 bar, maar dan plots zakt hij weg en valt hij stil. De pomp stopt dus eigenlijk met draaien. Toen stopte de pomp ook met draaien, zelfs als ik het contact net opzette. Ik heb de botsschakelaar nagekeken en die lijkt me ok, maar krijg er wel geen stroom op. De pomp draait wel als ik ze rechtstreeks aansluit op de batterij en dan geeft ze 1 bar. Als je dan start blijft hij draaien en kan je gas geven zonder inhouden (wel in stilstand, dus geen belasting he). Voor mij lijkt het een beetje een sturingsprobleem, maar van waar? Botsschakelaar of pomp relais? En indien relais, dewelke dan want heb ze allemaal doorverbonden maar doet niets.

In elk geval al bedankt voor je tijd en hopelijk tot snel.

harald4112

Geplaatst door harald4112 , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

michaelf PRO, 16 jaar geleden

Relais zit achter de ecu,zwarte kastje met twee stekkers,hier zitten naar ik meen vier relais in welke je niet apart vervangen kan.Moet er wel om denken dat het relais word aangestuurd door de ecu,deze kan dus ook stuk zijn.

Groet Michael

harald4112, 16 jaar geleden

ik heb deze relaisdoos even opengemaakt en inderdaad, hij lijkt beschadigd van binnen door water (er liggen enkele stroombanen op de printplaat bloot met groene smurrie op zoals op de polen van een kapotte batterij). kan dit ook de reden zijn waarom ik geen stroom krijg op de contacten van de botsschakelaar?

alvast al bedankt voor de hulp

michaelf PRO, 16 jaar geleden

Naar ik meen zit de botsschakelaar na het relais(heb op het moment geen schema onder handbereik)Je kan proberen om het relais goed schoon te maken.Als dat niet lukt moet je wel even goed de nummers van het relais opnemen er zijn namelijk meerdere types.Bestelnummer begint dacht ik met YWC....

Groet Michael

harald4112, 16 jaar geleden

hey bedankt michael, ga er straks nog even naar zoeken om er een te bestellen. en nogmaals bedankt voor je hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 111 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.