Rover 45: auto start niet meer na warmrijden.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 sedan

hallo,
Zomaar uit het niets heb ik een probleem met mijn rover 45. Als ik de auto een nacht voor de deur laat staan en de volgende ochtend start, doet ie het perfect.
Maar na een kleine 5 min. rijden, als ik hem dan afzet en opnieuw wil starten doet ie niets meer. Ik hoor de benzine pomp wel aanslaan maar de motor doet niks. Dan probeer ik het een halfuur lang maar de motor doet niks. En na een dag laten staan doet ie het de volgende dag weer gewoon. En zolang je de motor niet uitzet kan je net zo lang rijden als je wil. Dan doet ie het perfect. Accu al door laten meten was niks mis mee. hier op forum gelezen dat iemand een soortgelijk probleem had en opgelost met het vervangen van de massakabel van de accu. Maar dat hielp bij mij ook niet. Bij het uitlezen van de motor bij de garage gaf hij een nokkenas sensor probleem aan. Deze ook vervangen. Maar nog steeds het zelfde probleem.
Iemand enig idee?
Alle hulp welkom.

korbes

Geplaatst door korbes (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 45? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Wat doet dan precies ?
Doet de startmotor niets , of gaat de motor wel rond maar slaat hij niet aan ?

korbes (0), 10 jaar geleden

Nee, de startmotor doet niets motor draait niet je hoort geen kik. Alsof er geen accu inzit. Maar voor de rest heb ik wel overal stroom, zoals dashboard lampjes radio elek. ramen enz.
Als je de sleutel omdraait is t enige wat je hoort dat de benzine pomp ff aanslaat en daar noppes.

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Oke duidelijk , dan zou ik eens meten op het dunne draadje die op de startmotor zit , of daar spanning op komt als je start , als de storing er in zit.
Komt daar spanning op en de startmotor doet niets , aansluitingen controleren op corrosie , anders startmotor defect.
Komt daar geen spanning , bedrading / relais controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.