Rover 0: Brandstofpomp in de tank

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDT

Ik rijdt sinds een jaar in een R75 met thans zo'n 212000 km. Als de tank nog ongeveer een kwart vol is, dan houdt de motor er plotseling mee op.
Nadat ik met een reservetankje zo'n 5 liter erin heb gedaan, start hij na wat moeite en rijdt hij weer. Daarna ga ik tanken en dan kan er nog zo'n 35 liter bij.

Ik heb begrepen dat de auto beschikt over een zgn. zadeltank zodat het kan voorkomen dat hij maar een deel leeg rijdt. Mogelijk kan het ook zo zijn dat de pomp niet sterk genoeg meer is om de brandstof vanaf een bepaald niveau naar voren te pompen. Kan iemand vertellen of er één of twee pompen in deze tank zitten? Is er een defect aan de pomp of is het mogelijk een ander probleem. Heeft iemand hier ervaring mee.

Ik hoor graag van jullie.

Gr. ESVO

esvo

Geplaatst door esvo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pantah (0), 13 jaar geleden

Er zit een opvoerpomp in de tank, maar ook nog een extra pomp in het motorcompartiment, althans bij de oudere modellen. Ik weet niet vanaf welk jaar men op één enkele pomp is overgestapt, maar dat kan je makkelijk zien als je de toevoerleiding omgekeerd volgt van bij de mazoutfilter. Dan zul je snel zien of je bij nog een kleinere pomp terecht komt. Meestal gaan de twee ook samen stuk omdat het pompje in het motorcompartiment al zwaarder belast is omdat de tankpomp niet meer werkt. Een tip als je goedkoper af wil zijn om die pomp in de tank te vervangen, al moet je er wel wat handig voor zijn. De pomp zelf van een Peugeot 406 (stuknr 1525Y3) en hier vind je een topic waar alles netjes uit de doeken wordt gedaan http://www.the75andztclub.co.uk/forum/sh... (mogelijks moet je wel eerst registreren). De Peugeot pomp kost nog niet de helft van een originele Rover-pomp (ook VDO trouwens). De pomp bij het motorcompartiment bestel je bij BMW (ook goedkoper dan bij Rover). Je kan eerst proberen met alleen de pomp in de tank, maar heel wss mag je kort erna toch de tweede ook vervangen. Ik heb deze operatie al met succes uitgevoerd op mijn eigen 75 Tourer. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 0 of stel zelf een nieuwe vraag.