Rover 400: Draaiknop Warmteregelaar werkt niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 416 automaat

Beste lezer,

De draaikonop van de verwarming (dus instellen warmte) draait nog wel, maar het wordt niet meer warm in de auto. Als ik de draaiknop van links naar rechts draai voel ik in de bijna helemaal linksstand een klein knikje. Het lijkt er op dat de verbinding tussen de draaiknop en de kachel is verbroken.

Ik vermoed dat ik de middenconsole zal moeten verwijderen om bij de kachel te kunnen komen.

Is iemand van u bekend met dit probleem, en/of kunt u mij a.ub. hiermee helpen? Is het erg moeilijk om de middenconsole te verwijderen c.q. terug te plaatsen?

Alvast hartelijk dank voor een antwoord.

Peter

Peter1952

Geplaatst door Peter1952 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal knop stuk
Kan er zo af

Peter1952 (0), 17 jaar geleden

OK, dat klinkt simpel. Kan dat vanaf de buitenkant van de console of moet de console er vanaf. Ik vernam inmiddels van een collega dat de knoppen met een soort kabel verbonden zijn. De verbinding zou kapot kunnen zijn. Hou zou dit te reparen zijn? Alvast bedankt.

Garage_LUX (0) PRO, 17 jaar geleden

Knop kan er zo worden afgetrokken

Peter1952 (0), 17 jaar geleden

Maar dat is aan de voorkant van de console. Het echte probleem ligt erachter neem ik aan. Zal toch moeten demonteren denk ik.

Garage_LUX (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal is de knop zelf doorgedraaid en kan zo worden vervangen

Peter1952 (0), 17 jaar geleden

Ik voel en hoor nog wel klikjes als ik de knop ronddraai. Zeer waarschijnlijk is de kabel losgeschoten of afgebroken van de draaiknop. Ik vraag me af of je achter de verwijderde console genoeg werkruimte hebt om de kabel weer aan de knop te bevestigen. En wat een goede bevestigingsmethode is. Het mooiste zou zijn een afbeelding van dit alles uit een service manual waarop alles goed te zien is. Kan iemand die dit heeft misschien een kopietje sturen via de email? Of kan iemand e.e.a. s.v.p. uitleggen? Alvast hartelijk dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.