Rover 400: versnellingsbak-krakend geluid bij schakelen 1e versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Als de auto in beweging is lukt het niet terug te schakelen naar de 1e versnelling of alleen met een krakend geluid. Ik neem aan dat dit komt door een probleem met de "synchronizers". Om niet meteen de hele bak uit elkaar te laten halen schijnt het dat je met een speciale vloeistof met teflon dit probleem tijdelijk kan omzeilen. Klopt dit, en zo ja, welk merk en type product is dit? Zo nee, welke onderdelen van de versnellingsbak zal ik waarschijnlijk moeten vervangen, dit zodat ik ze tijdig kan aanschaffen vóórdat de versnellingsbak wordt geopend.

rover400cr

Geplaatst door rover400cr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Hohoho! Onder geen enkele voorwaarde in de 1e versnellings schakelen terwijl de auto nog rijdt!!!
Is het wel goed als je stilstaat en dan de 1 inschakeld? Dan niets aan de hand.

Sytze

rover400cr (0), 17 jaar geleden

Als ik stil sta, dan kan ik wel naar 1 schakelen, soms voel ik wel een zekere weerstand (vroeger was dat niet zo) en een heel enkele keer moet ik ontkoppelen en opnieuw schakelen omdat ik niet kan schakelen. Ik schakel inderdaad regelmatig terug naar 1 omdat in de 2e de motor zo weinig trekkracht heeft bij een laag toerental, bijvoorbeeld als ik bij een kruising bijna stil sta en dan door kan rijden kom ik in z´n 2 bijna niet vooruit.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Toch moet je stilstaan om naar 1 te kunnen schakelen. Dat ie trekt in de 2 kan natuurlijk een andere oorzaak hebben. Je zou idd een toevoeging in de bak kunnen gooien en dan kijken wat dat oplevert, al moet je daar geen wonderen van verwachten.

Sytze

rover400cr (0), 17 jaar geleden

Sytze, in ieder geval bedankt voor het mij laten afleren van een kennelijk slechte gewoonte.... Weet je misschien ook welke toevoeging (merk type) ik kan proberen en geschikt is voor deze versnellingsbak? Bedankt. Martin.

Siem Bijman (160) PRO, 17 jaar geleden

Martin, wij leveren Abcon Grey-T , een toevoeging op teflonbasis voor een betere smering en bescherming van de bak. Schakelt stukken soepeler en voorkomt slijtage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.