Rover 600: koude motor start soms wel, som niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 620si

Wie kan mij helpen? Heb sinds 2,5 maand een Rover 620si. Vanaf 4 weken geleden start hij de ene dag wel, de volgende dag niet. Dit gaat nu al 4 weken zo. De bougies geven een vonk, startmotor draait en benzine toevoer lijkt ook okay. Inmiddels heb ik de rotor, bougiekabels en ontsteking vervangen.

Wel moet ik zeggen dat als de auto warm is hij direct start. Het lijkt dus dat kou/vocht de oorzaak is van het probleem. Te meer ook omdat op de dagen dat hij 's ochtends niet start, start hij 's middags/'s avonds wel. De dagen dat hij niet start is het vaak 's nacht tussen de 5 en 10 graden geweest en vochtig (regen). Tijdens het rijden geen enkel probleem, motor loopt bv mooi stationair voor stoplicht.


Graag je advies!

Dennis

Dennis

Geplaatst door Dennis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

dennis als ik het zo lees ga je aan vocht denken en wel in of op de bougiekabels en verdeelkap kijk deze eens na op scheurtjes en de kabels op harde plekken.
laat de motor eens draaien en spuit de verdeelkap en kabels eens nat met een bloemen spuit en kijk wat er gebeurt.
je zou hem ook nog uitkunnen laten lezen maar weet natuurlijk niet of er een storing in zit.
je zal ook je verdeelkap en bougieskabels en bobine in kunnen spuiten met vocht verdrijver en kijken of hij het dan wel goed doet met vochtig weer.
maar dit is natuurlijk geen echte oplossing maar om te proberen wel even tedoen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.