Rover 600: motor start ene dag wel, andere dag niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 620si

Wie kan mij helpen? Heb sinds 2,5 maand een Rover 620si. Vanaf 4 weken geleden start hij de ene dag wel, de volgende dag niet. Dit gaat nu al 4 weken zo. De bougies geven een vonk, startmotor draait en benzine toevoer lijkt ook okay. Inmiddels heb ik de rotor, bougiekabels en ontsteking vervangen.

Wel moet ik zeggen dat als de auto warm is hij direct start. Het lijkt dus dat kou/vocht de oorzaak is van het probleem. Te meer ook omdat op de dagen dat hij 's ochtends niet start, start hij 's middags/'s avonds wel. De dagen dat hij niet start is het vaak 's nacht tussen de 5 en 10 graden geweest en vochtig (regen). Tijdens het rijden geen enkel probleem, motor loopt bv mooi stationair voor stoplicht.


Graag je advies!

Dennis

Dennis

Geplaatst door Dennis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

the_contract_killer (0), 17 jaar geleden

het eerste wat je kan doen is om op de passagiersstoel te gaan zitten en bij je rechter been,daar onder je dashboard weggewerkt achter de bekleding vind je een losse (ik dacht blauwe)2-polige stekker,buig een paperclip ofzo en kortsluit deze.
dan steek je de sleutel in het contact en draai je naar stand 2,dan gaan alle waarschuwingslampjes zoals gebruikelijk branden,kijk of het motorlampje knippert....als hij knippert even opletten welke code,bijvoorbeeld 1 keer kort en 3 keer lang ofzo.

als hij geen fouten weergeeft kan je nog proberen om de standaard dingen te vervangen zoals verdeelkap,rotor,benzinefilter

FritsEE9 (0), 17 jaar geleden

Hoi Dennis,
Ik heb idd ook zo'n soort probleem gehad met m'n civic. Dit bleek aan de ontstekingsmodule te liggen, deze schijnen bij Honda zwak te zijn. Op deze site kun je lezen hoe je die moet vervangen:
http://www.decrxgarage.nl/index.htm?/Pag...
Dit is voor een 1600 civic/crx. Maar waarschijnlijk is het bij jou niet veel anders.
Moet ik wel zeggen dat hij bij mij geen vonk gaf tijdens het starten, maar als ik de auto aanduwde startte ie meteen. Maar als je zeker weet dat het niet aan de brandstoftoevoer ligt denk ik wel dat je onstekingsmodule gaar is. Deze kan namelijk veel verschillende problemen geven.

Heb je ook startproblemen als je motor warm is, en na 10 min weer wil starten? (bijv. bij een tankstation). Dan kan het ook aan je brandstofhoofdrelais liggen:
http://www.decrxgarage.nl/index.htm?/Pag...
Ik weet alleen niet of dit bij een Rover hetzelfde is.

Grz, Arjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.