Rover 416si: Levensduur cilinderkop LPG

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16k4 1.6

Hallo,

De koppakking van mijn rover 416 met k-motor is lek en die ga ik binnenkort vervangen. Deze auto heeft 170.000 km gereden en nou ben ik benieuwd hoe lang de kop van deze motor meegaat op LPG. Ik heb al een aantal 416's zien staan met meer dan 200dkm en zelfs een met 280dkm, maar zijn die al bezig met de 2e kop of zit daar nog een volledig originele op(dat is onbekend)? Van de Honda-motoren weet ik dat ze na ongeveer 200dkm aan het einde gaan komen.
Ik zit namelijk te twijfelen of ik nu meteen ook de kop moet laten reviseren of niet. Ik vind het een beetje zonde om anders over 2 jaar weer de boel op en te halen.
Wat zijn jullie ervaringen met deze motoren op LPG?

alvaste bedankt voor de reacties

Schoen

Geplaatst door Schoen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 416? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jwvh (0), 17 jaar geleden

ik heb laatst contact gehad met de rover dealer die ik goed ken en die hadden het er over dat je om de 10.000 ff kleppen moet stellen en bij 280.000 km een nieuwe kop er op moet zetten omdat deze dan helemaal op is

gr jw

michaelf (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit boven staande bericht kan niet voor een k-serie motor zijn omdat deze hydraulische nokkenasvolgers heeft,er valt dus niets te stellen! Wel of niet aan zijn einde kan van motor tot motor en van berijder tot berijder verschillen met andere woorden er af halen en dan controleren.

grt Michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 416 of stel zelf een nieuwe vraag.