Rover Cabriolet: MGF - motor draait nog maar op 2 cilinders

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik wil graag het volgende even voorleggen. Tijdens het rijden was er plots een doffe knal waarna er een hoop rook/stoom bij de motor vandaan kwam. Onder de auto lag een filinke plas (koel)vloeistof. Ik reed ongeveer 80km en ben vrijwel direct gestopt maar zag de olietemperatuurmeter al omhoog schieten. Vandaag heeft er een monteur kort naar gekeken en geconstateerd dat de motor nog maar op 2 cilinders draait. Hij heeft aangegeven dat alles openmoet om te kijken wat er aan de hand is. Heeft iemand enig idee waar ik rekening mee moet houden (kan het meevallen of wordt het sowieso een fikse reparatie?)

mvg
Olaf

obrakel

Geplaatst door obrakel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover MGF? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

olaf het zo goed kunnen dat de koppakking er uit ligt maar het enigste wat ze eigenlijk eerst moeten doen is de compressie meten want dan kun je zien hoeveel het verschil per cilinder is en dan kan je daar weer je conclusie uit trekken.

groetjres jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover MGF of stel zelf een nieuwe vraag.