Rover 600 620 sdi: motor

Bouwjaar: 1996

kan er iemand mij vertellen welk merk van motor daar in ligt?

ik weet dat bmw en honda en morris motors voor rover heeft gelevert maar welke steekt er nu is ?kdy667

Geplaatst door kdy667 , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

arne650 PRO, 19 jaar geleden

het is bijna een honda accord motor, lees bijna, want als je onderdelen van een honda haalt kan het niet passen

kdy667, 19 jaar geleden

ah want ik had gehoord dat de motor van een morris zou zijn

en daar heb ik geen vertrouwen in

aupers PRO, 19 jaar geleden

De dieselmotor in de Rover 620 is een echte Engelse Austin/Rover motor. Blijkt nog redelijk heel te blijven ook maar er gaat natuurlijk niets boven de Honda benzine, deze gaan vrijwel nooit stuk. (behalve uitgestelde kleppen op LPG)Victor11769, 18 jaar geleden

Deze motor heeft niets met honda te maken en is door rover samen met een zwitsers ingenieursbureau ontwikkeld. Het is een beetje een doorontwikkeling op het blok wat in de montego lag (dat was in 89 de eerste direct ingespoten diesel samen met de fiat croma). Maar de inspuiting is totaal veranderd. Daarbij is waarschijnlijk goed gekeken naar het TDI blok van VW wat de referentie was.

Ik vind zelf het blok een aanrader omdat het redelijk in de buurt komt van het vw blok (iets minder zuinig iets meer herrie, maar wel 105pk), maar daarmee andere merken toch aftroeft (in de tijd 95-99). Een rover 600 of 400 diesel heeft een prima prijs kwaliteit verhouding. Bij de 400 is t blok in 2 varianten geleverd, met intercooler (105pk) en zonder)

Het blok wordt vrijwel ongewijzigd nog steeds gebruikt in de rover 25 en 45, maar moet het nu toch wel afleggen tegen de HDI's en JTD's. In de 75 ligt een gemodificeerde bmw diesel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.