Rover 400: motor stopt ermee

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Mijn rover 420 staat al maanden bij een reperateur omdat het probleem niet gevonden kan worden (de auto is uitgelezen op een bosch-testbank en er zijn absoluut geen storingen te constateren).
Auto start wel maar na enige tijd rijden (meestal 10 minuten) stopt ie ermee. Hij krijgt dan nog wel benzine aangezien benzinelucht uit de uitlaat komt.
Wie heeft suggesties?

zuraf

Geplaatst door zuraf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Schoen (0), 16 jaar geleden

Wanneer stopt hij er mee, spontaan, bij 50km/h rijden 100, stationair draaien?
Hebben ze al gekeken of er bepaalde waarden vals binnen komen, temperatuur, toerental ed?
Als de motor stil valt, gebeurd het in 1 keer of gaat hij stotteren en valt stil? Kun je de motor nog wel rond laten gaan als je hem dan weer wil starten?
Vonkt de bobine nog en ook op het juiste moment?

Ik denk toch aan een versleten relais dat na een tijdje uitvalt, waardoor bepaalde functies niet meer werken.

zuraf (0), 16 jaar geleden

Auto liep al toen ik hem kocht stationair niet lekker! Soms startte ie bij 1900 toeren of zelfs hoger. Door mijn airco aan te zetten daalde het aantal toeren tot een normaal niveau.
Sindskort stopte de auto, zomaar op de snelweg, hij stotterde niet echt, kon gewoon geen gas meer geven, ook rollend in zijn 2 deed hem niet starten. Pas wanneer de motor iets afgekoeld was (minuut of 10) Ik kreeg hem aan de praat maar hij stopte steeds sneller (eerst na 50km dan 20 dan 10 etc) tot ie niet meer startte.
Nu start ie nog maar stopt vrijwel direct met draaien.
Ik zat zelf te denken aan een dbp-sensor (ik dacht dat dat hetzelfde is als een krukas-sensor?) omdat een defect hierin vaak op een testbank niet te achterhalen is.

Schoen (0), 16 jaar geleden

Als de garage live-data kan uitlezen met de tester zou dit makkelijk te zien zijn. Kwestie van met de tester bij de hand gaan rijden en wachten tot de motor stil valt. Tester aansluiten en dan kijken of er tijdens het starten een toerental binnenkomt. Als het idd de bdp-sensor is dan zal er ook geen benzine ingespoten worden en geen vonk zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.