Rover 45: Reageert soms niet op het gaspedaal

Bouwjaar: 2001

De Rover 45 met 2 liter Turbo diesel rijdt normaal, alleen reageert hij soms niet op het gaspedaal. Zo precies of je het gaspedaal niet diep genoeg kan indrukken. Hij trekt niet op. Heef tiemand dit al eens meegemaakt ? Alvast bedankt voor de reakties.

Mechanic7621

Geplaatst door Mechanic7621 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 45? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

richard9681 (0), 18 jaar geleden

Dit klinkt als een noodloop, als dit gebeurt gaat dan ook het motorstoringslampje branden? Zo ja, dan even uit laten lezen want dan zit er een storing in.

Mechanic7621 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi, motorstoringslampje gaat niet branden. Maar ondertussen hebben we wel een scheurtje gevonden in de aanzuigleiding tussen de luchtmassameter en de turbo. Hopelijk is dit de oorzaak. Alvast bedankt voor de reactie.

Mechanic7621 (0) PRO, 18 jaar geleden

Aanzuigleiding vervangen maar probleem is er nog steeds. Wagen trekt niet.

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo

wordt er op je turbo wel de wasegate klep dicht getrokken? heb wel eens meegemaakt dat het stangetje er af geschoten is endan trekt hij voor geen meter. en anders eventueel de luchtmassameter. op het is de gaspedaalpositiesensor.

mvg robbie f

john5657 (0) PRO, 18 jaar geleden

luchtmassameter defect - stekker er af halen en proef rijden - rijdt deze nu goed dan is de luchtmassameter defect

Mechanic7621 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt John, dat is nu eens een tip waarmee je direct resultaat hebt. Inderdaad, stekker er af en terug rijden zoals vroeger. Bedankt voor alle hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.