Rover 45: remblokken vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo mensen,

ik heb net remblokken van mijn auto (rover 45) vervangen, maar nu de auto remt bijna niet, ik moet een paar keer op de rem pompen dan remt die een beitje. tijdens vervangen van remblokken heb ik ook de remklauw helemaal los gemaakt dus ook de slang van remvloistof los gekopelt, er is ook remvloistof uitgekomen maar daarnaa heb ik die wel bijgevuld, wat heb ik nu verkeerd gedaan? help me aub. alvast bedankt.

Groetjes Yosef

kebdani

Geplaatst door kebdani (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 45? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

wel een beetje vreemd om zonder verstand van zaken aan je remsysteem te werken....
zo te horen zit er nog lucht in het systeem. Dit kun je het beste ontluchten door de rem op druk te pompen en dan de nippels open draaien. wacht tot het pedaal onderin is en draai dan je nippel dicht. weer op druk pompen en handeling herhalen. begin bij de nippel het verste van het reservoir. let erop dat je reservoir gevuld blijft,zodat er geen lucht kan pakken.
Er zijn ook ontluchtingsapparaten voor,die werken op perslucht. maar die zal jij waarschijnlijk niet hebben,misschien voorzichtig naar een garage rijden?
let erop dat de remblokken altijd wat moeten inslijten,dus de eerste 20km voorzichtig remmen!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je het beter kunt laten doen, voor dat er ongelukken gebeuren. Remmen zijn heel belangrijk voor jezelf en anderen.

kebdani (0), 14 jaar geleden

Hallo maarten,

dankjewel voor jouw reactie, ik heb inderdaad niet zo veel verstand van maar ik een paar keer gezien hoe het moet, en het leek me wel makelijke en goedkoop.
maar om de remmen te ontluchten heb ik zeker een andere persoon nodig om me tehelpen? en wat is nippel en hoe ziet die er uit? alvast bedankt.

Groetjes Yosef

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

het makkelijkste is met z'n tweeen. die nippels zitten op de remklauw,zijn met sleutel 7 of 8 (meestal) los te draaien. Maar ik adviseer je toch de raad van oldford op te nemen en naar een garage te gaan. Als je een remsysteem verkeerd ontlucht,zijn de gevolgen niet te overzien. voor jou en je mede weggebruikers....

Mr.Egg (0), 13 jaar geleden

Naar garage gaan, systeem moet je ook op druk zetten. Of u moet zelf zon apparaat hebben..

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.