Rover 45: koelvloeistofstof verbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo mensen,

ik heb weer een probleem met mijn auto (ROVER 45) sinds een tijd geleden moest ik bijna elke week ongeveer 1 liter koelvloeistof bijvullen,
ik dacht dat normaal is omdat ik met deze auto minimaal 1500 a 2000 km per maand rijd, maar gesteren zag ik in eens temperatuur wijzer op de dashboard steeds omhoog gaat tot hij bijna op de rode streep was stopte ik, toen heb ik gekeken op de koolvlooistof reservoir die was helemaal leeg, ik heb toen 3 liter in gedaan, dan was het goed, maar vandaag was het weer het zelfde ik heb weer 3 liter in gedaan een stukje gereden nu is ie weer leeg, wat voor een probleem is dit? wat is nou kapot? help me aub. ik wacht op jullie antwoord, alvast bedankt.

MVG. Yosef

kebdani

Geplaatst door kebdani (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 45? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

nonkelpater (0), 13 jaar geleden

In het beste geval een lek in een rubberen leiding, waterpomp, kachelkraan of noem maar op, maar dan zou er koelvloeistof moeten lekken. Als er WITTE ROOK uit de uitlaat komt is de cilinderkopdichting kapot. Kijk ook even naar het oliepeil, als de olie die eraan kleeft meer weg heeft van mayonaise dan van olie eveneens cilinderkopdichting kapot.

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey halo

grote kans op een lekke koppakking. ik zou er niet te veel meer mee rijden met dit probleem. waarschijnlijk stijgt je oliepeil doordat het koelwater er in komt. en als dat te hoog was is kans op motorschade erg groot

Mvg Robbie F

kebdani (0), 13 jaar geleden

Hallo menssen,

het is inderdaad cilinderkop kapot helaas, hebben jullie idee waar kan ik 'n cilinderkop kopen, liever twedehands,
als jullie 'n adres of adresen van sloperijen hebben geef het door AUB, ik heb jullie hulp hard nodig, alvast bedankt.

MVG Yosef

pantah (0), 13 jaar geleden

Is de cilinderkop zelf kapot of alleen de pakking? Als het alleen de pakking is: kop eraf halen, laten vlakken en aangepaste koppakking monteren.

kebdani (0), 13 jaar geleden

de cilinderkop zelf is kapot en niet gereparert kan worden, ik kon nergens een gebruikte kop vinden, nieuwe is duuuuuur, inmiddels heb een kompleet motor gevonden, die heb ik meteen gekocht ik kom bijna net zo duur uit, als het goed is zal die volgende week woensdag of donderdag klaar zijn, het is een duure grap.

MVG. Yosef

pantah (0), 13 jaar geleden

Ik weet dat er bij de diesel-versies uit de Honda-periode van Rover slechte cilinderkoppen zijn geweest, maar van de benzine-motoren wist ik dit niet. Spijtig voor je, Yosef, succes met het verdere verloop.

kebdani (0), 13 jaar geleden

Dankjewel Pantah, ik hoop het ook dat alles afloopt, ik hoop ook dat die motor goed is.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.