Rover 200: rover 220 coupe stationier valt hij soms stil

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16 gti

mijn broer rijdt met mijn coupe rond en nu heeft hij op 2weken 2x gehad dat als hij vertraagd en dan koppeling indrukt om terug te schakelen de auto onder zijn toeren gaat van stationier en dan gewoon stil valt.
auto start dan wel gewoon terug maar moet wel gas geven anders slaat hij niet aan door te weinig toeren.
is altijd wanneer hij gewoon op temperatuur staat en al elke keer als hij dit had starte hij gewoon weer na 20 minuten wachten en dan heeft hij het een hele tijd weer niet meer.
wat kan dit zijn of waar moet ik beginnen zoeken bougie's zijn 20.000km geleden vervangen.
help mij aub.

bambostje

Geplaatst door bambostje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

stappenmotor en gasklephuis laten reinigen.of een cleaner aan de benzine toevoegen (compleet brandstofsysteem reiniger kost ongeveer 15 tot 20 euro ) dit reinigt het blok van binnen (roet) als dit schoon is moet ie weer lekker stationair draaien en niet afslaan onder het rijden.

Khen Rigzin (0), 16 jaar geleden

mag je echt cleaner toevoegen aan benzine?
Zal dit de katalysator niet extra belasten/vergiftigen?
Ik heb een mg ZR 105
greets

hennep (0), 16 jaar geleden

ja gewoon erin gooien kan geen kwaad hij blaast het roet er ook niet in een keer uit dit duurt even.bij een grote beurt doen ze het er ook altijd in.

bambostje (0), 16 jaar geleden

hadden er nieuwe delco en rotor op gezet ook want was versleten
en de auto geeft par weken geen probleem gehad nu is het iets vochtiger en hij belt vandaag dat hij hem aan de kant heeft gezet omdat hij het terug had en niet wilde starten.na hem te zijn gaan halen ongeveer 30min start hij gewoon en zonder probleem.
nu is wel als ik de stekker op gasklep/smoorklep los haal(is die het dichtst bij het motorblok) strart de auto ook en als ik het doe terwil hij draait komt er 200 toeren bij en draait hij mooier.zou dit gasklep kunnen zijn en hoe kan je die reinigen en testen want is dure lol denk ik om zomaar te vervangen en dan dat mischien niet te zijn?
hij gooit ook telkens hij gaat tanken prod van wynns(dry feul en cleaner)in de benzine.
wat zou dit kunnen zijn.aja als hij stil valt en je gelijk terug wil starten moet je vol op gas gaan en dan begint hij eerst heel stil op te lopen in toeren en daarna terug goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.