Rover 200: Startonderbreking gaat er niet van af. Rover 220 turbo coupé

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L 16V Turbo

Na het afspoelen van mijn motor (04dec07) wou ik mijn auto starten (Rover 220 turbo coupé waar er maar 15 van in NL zijn) Ik heb ook motorreiniging spul erop gespoten. Ik heb dit al eens eerder gedaan maar toen deed hij het gewoon.

Ik probeerde hem van de startonderbreking te halen maar hij ging er maar niet van af. Na het vele proberen lukte het maar niet. Ik heb moeten afslepen. Daarna nog ff geprobeerd en net weer maar het lukt maar niet. Ik heb de accupool eraf gehaald maar hij bleef na het terugzetten van de accupool in zijn startonderbreking.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn voordat ik strak TE ver ga zoeken? Moet ik op zekeringen nakijken? Kabel misschien los geschoten tijdens het spoelen? Is hij nog nat en moet hij nog drogen? Wie kan mij helpen?

Gr,
RMSY

RMSY

Geplaatst door RMSY (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Schoen (0), 16 jaar geleden

Hoe weet je dat de startonderbreking er niet af gaat?
Is er niet gewoon te veel vocht in de verdelerkap gekomen?

RMSY (0), 16 jaar geleden

Hoe ik dat weet is heel simpel, ik heb een kleine kastje met contactpunten die ik tegen contactpunten naast het contactslot moet drukken. Een rode lamp gaat dan uit en je hoort een piep. Dit blijft nu gewoon aanstaan al hou ik dat kastje een uur lang tegen het contactpunt aan. Zo weet ik dat. En of er teveel vocht in is gekomen? Ik heb de boel vandaag met contact spray en anti water zooi (2 bussen) helemaal leeg gespoten op al het electronica. Ik denk zelf niet dat het dat is, het probleem ligt bij de startonderbreker.

Schoen (0), 16 jaar geleden

Tja ik weet niet of je er een originele onderbreker in hebt zitten.
Als je een originele AB hebt voor het ontgrendelen van de auto en deactiveren van de blokkering, zul je eerst de auto moeten ontgrendelen met de sleutel, dicht bij de auto blijven staan en dan minstens 4x (redelijk snel) de knop om de auto te vergrendelen in drukken. Dan zou de AB opnieuw ingeleerd zijn

RMSY (0), 16 jaar geleden

helpt niet, het is geen standaard onderbreking. ik denk dat het kastje kapot is of tijdens het spoelen ergens een sluiting is ontstaan of iets dergelijks. ik laat het wel ontkoppelen. bedankt voor je hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.