Rover 200: sigaretten aansteker vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

ik heb tijdens een controle sluiting gemaakt in mijn sigaretten aansteker. het grote probleem is nu dat er geen zekeringen door gebrand zijn( radio en binnen verlichting doen het gewoon)maar mijn sigaretten aansteker doet het niet meer. Daarom wil ik hem gewoon vervangen voor een nieuw exemplaar van halfords. Maar ik weet niet goed hoe het moet, wie weet het wel

jacky216

Geplaatst door jacky216 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ajgeggen (0), 15 jaar geleden

hallo, Ik heb zelf een 200 serie en ook de aansteker vervangen. gaat op twee manieren.
Ik heb de simpelste gebruikt, eerst heb ik de radio eruit gehaald en zo kwam ik bij de moer van de aansteker. maar eerst de kabeltje lostrekken, 3 stuks omdat er verlichting opzit. kijk wel even hoe ze zitten . maar moet eigenlijk geen probleem zijn, moertje losdraaien en dan kun je hem gewoon vanaf het panneel eruit halen.
is wel een beetje prutsen maar makkelijker als de console helemaal openen. Gr. Dré

erwin_alf (0), 15 jaar geleden

Ik heb ook een probleem gehad met de sigarettenaansteker. Of eigenlijk meer, met het frontje waar de sigarettenaansteker aan vast zit. De bevestiging hiervan was gebroken.

Ik heb toen een standaard dingetje voor een paar euro bij halfords gehaald. Deze ging er overigens niet zomaar even op. De houder achter het frontje, komt niet zo maar met elke sigarettenaansteker overeen. Maar met een beetje creativiteit heb ik het nieuwe sigarettenaansteker gevalletje er toch op gelijmd.

Maar, dit is wel een beetje een vreemd verhaal. Geen zekering doorgebrand en toch werkt de aansteker niet? Heb je het al even met een multimetertje door gemeten? Er moet namelijk gewoon 12V op staan. (De stekker voor de sigarettenaansteker is een soort blikje. De ronde wanden zijn overwegend de massa maar er steken ook twee "losse" lipjes uit. Deze samen met het plaatje aan de vlakke onderkant van het plugje de plus polen.) Aan deze plug zit namelijk niet heel veel dat kapot gaat als gevolg van kortsluiting. Dat zit er inderdaad meestal achter.

Ik zou toch maar even meten, want misschien is er wel ergens een kabel doorgebrand? Bij de rover 400 series is het de zekering 23 van 15 ampere in het zekeringkastje onder het stuur. Bij een rover 200 is het, als het goed is, zekering 17 van 10 ampere.

Good Luck.

jacky216 (0), 15 jaar geleden

in ieder geval bedankt voor de tips!!!! er was wel een zekering door gebrand. Ik ben er inderdaad achter gekomen toen ik alles door had gemeten. Het was een zekering onder de motorkap. 25 amp!!!!! nog bedankt en groetjes

erwin_alf (0), 15 jaar geleden

[quote=jacky216]in ieder geval bedankt voor de tips!!!! er was wel een zekering door gebrand. Ik ben er inderdaad achter gekomen toen ik alles door had gemeten. Het was een zekering onder de motorkap. 25 amp!!!!! nog bedankt en groetjes[/quote]
Meten is weten. :-) Maaruh, als het er een van 25 amp onder de kap was, was er dan nog meer wat niet meer werkte?

In ieder geval nice dat het opgelost is!

jacky216 (0), 15 jaar geleden

nee voor de rest heb ik geen problemen ondervonden behalve dat stand 1 van de kachel ventilator het niet meer doet. en inderdaad dat ding( sigaretten aansteker) van halfords paste niet goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.