Rover 200: start niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 214 si

Mijn vrouw heeft een hobby!!
Haar Rover wil niet starten en ik moet het oplossen, haar rover krijgt wel benzine (ruik je) maar geen vonk, tenminste zo nu en dan. Slaat dan net niet aan. Soms slaat ie wel aan maar stopt er dan binnen minuut plotseling mee. Het viel me op dat de meter van de toerenteller heftig heen en weer bewoog bij draaiende motor.
De ellende begon toen de zekering van de achterwisser doorsloeg dit kwam door de kabelboom naar de achterklep, alle draden kaal (bijna aan elkaar gesmolten) waren. Daarvoor werkte de afstandsbediening (centr vergr) nog en het alarm. Nadat ik de 20ampere zekering had vervangen werd de centralevergrendeling tijdens rijden geactiveerd (open dicht open dicht). Ik heb toen de 20 ampere zekering eruit gehaald en toen was dat verholpen. Alle draden bij de achterklep nieuw bedraad. Nu werkt de centrale vergr. niet meer via de afstandbediening. Pakt nu helemaal niet meer aan? Herkent iemand de problemen!! Help mijn vrouw word boos!!!

mijn rover

Geplaatst door mijn rover (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Toerenteller die hefig heen en weer gaat, maar ik neem aan dat de motor dat niet doet?
Dan is het de krukaspositie (of BDP-sensor, of toerental-sensor) die defect is, of de bedrading is defect of in heel klein aantal gevallen de ecu die defect is.

mijn rover (0) PRO, 14 jaar geleden

Alleen de toerenteller gaat heftig heen en weer motor toerental niet, bougies en verdeler zijn vervangen. Rotor en de bobine nog niet. Auto heeft vanavond nog gelopen, na afzetten wilde deze weer niet aanpakken. Ik dacht zelf eerst de bobine. Nog meer mensen die aan BDP of toerental sensor denken?
Het belangrijkste is dat de auto eerst weer aanpakt en dan komt de centrale vergrendeling wel,...

Garage_LUX (0) PRO, 14 jaar geleden

Vervang eerst de rotor deze geven veel problemen ondanks dat je er niets aan ziet

mijn rover (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste mensen, ik heb de rotor vervangen nadat de auto een tijd stil heeft gestaan. Accu is opgeladen. Ik monteer accu en heb stappenmotor schoon gemaakt ( zat onder koolstofrommel). Ik wil de auto starten, startonderbreker hoefde ik niet uit te zetten want lampje brande niet.
Gelijk starten en de motor liep als een zonnetje. Ik heb een proefrit gemaakt van 10 km zonder problemen. Ik zet de auto af,wacht 15 minuten en wat denk je !! Weer het zelfde probleem, steeds bijna aanslaan maar net niet, 2 seconden draaide de motor en sloeg dan promt weer af. Zou het de startonderbreker zijn of toch wat anders? De bobine is nog niet vervangen...... help voor de oplossing. Het lijkt me een vaker voorkoment probleem. En hoe schakel voor altijd het alarm en startonderbreker uit??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.